Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRIJEME ZA ODLAZAK!?

Mandžukića čeka sudbina Elbera, Makaaya, Tonija, Gomeza...

Mario Mandžukić
Reuters (Ilustracija)
12.05.2014.
u 21:14

- Mandžo napada suparnike i čini štetu protivniku robusnim stilom, 'guta' kilometra i što je najvažnije, zabija golove - piše Kicker o hrvatskom napadaču, ali napominje kako gotovo sigurno odlazi iz Bayerna.

Mario Mandžukić ove je sezone bio drugi strijelac Bundeslige sa 18 golova u 31 nastupu. Hrvatski napadač zabio je dva manje od napadača Borussije Roberta Lewandowskog, a upravo će mu Poljak sljedeće godine, ako Mandžo ostane u klubu, biti najveći konkurent u napadu.

Međutim, njemački Kicker donosi priču kako su Mandžukiću dani na Allianz Areni odbrojani te kako sigurno odlazi.

- Pep Guardiola ne preferira centralne napadače njegovog tipa, nego male, agilne igrače, 'lažne devete', pa je Mandžukić od početka sezona imao veliki hendikep. Ipak, Španjolac nije mogao bez usluga Hrvata, koji je često prvi branič momčadi. Mandžo napada suparnike i čini štetu protivniku robusnim stilom, 'guta' kilometra i što je najvažnije, zabija golove. Snažan je u šesnaestercu, a posebno na visokim loptama i zato ga je Pep označio kao igrača koji najbolje na svijetu igra glavom - piše Kicker.

Ipak, sve to neće biti dovoljno hrvatskom napadaču da i sljedeće sezoni nosi dres Bavaraca, mišljenja su Nijemci.

- Mandžukića čeka sudbina drugih Bayernovih napadača u prošlosti, Elbera, Makaaya, Tonija, Gomeza. Svi su oni dolaskom novih konkurenata s vremenom napustili momčad. Dobro u Bayernu nije uvijek i dovoljno dobro - zaključuje Kicker.

 

>> Mandžo spreman za kup, Kovačić prvo u Bad pa Gračanu

Komentara 4

GI
gismund
22:35 12.05.2014.

bježi manđo što dalje iz bayerna jer dok je guardiola ovdje propadat ćeš kao igrač!

CA
carpediem
21:40 12.05.2014.

Nije Lewandowski problem vec je Guardiola Problem sto ne stoji iza Mandze a ne stoji iza Mandze zato sto Guardiola nije dovoljno inteligentan spojiti Bavarsku nogometnu igru i Tiki-taka i zato igraci poput Mandzukica ili Martineza nemaju tu mjesto mogu biti samo zamjena ili mogu ici dalje zato je Mandzo ostavljen sam u napadu a taj Filozof jos nije skuzio sta se od njega zapravo trazi u Münchenu. carpediem je 10.05.2014. komentirao članak

SA
SI aka SI
11:13 13.05.2014.

Mandžo je uz sve rotacije i nepovjerenje Guardiole stigao zabiti 18 golova. Da je pravi napadač, pokazao je u reprezentaciji gdje je zabijao sve važne golove na EP i u ovom ciklusu. On nije atraktivni napadač kao Falcao ili Ibra, ali je vrlo koristan i učinkovit. Ako je netko gledao (a većina nas je) samo utakmicu sa Realom, onda je Mandžo bio loš, ali bili su i razvikaniji Robben i Ribery. Uz napomenu da i Mandžo i igra Bayerna ovisi o njima, a ne oni o njemu. Zaključak je da je to više pitanje za trenera zašto je momčad toliko pala u formi u najvažnijem dijelu sezone.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije