Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
transfer

Mandžukić u Atletico Madridu za 18 milijuna eura!

Mario Mandžukić
Foto: NPH/Pixsell
03.07.2014.
u 09:40

Mandžin transfer života navodno je težak 18 milijuna eura, što znači da je Bayern dao popust Španjolcima budući da je prvotni odštetni zahtjev bio čak 25 milijuna eura.

Prema najnovijim informacijama iz Madrida, najbolji hrvatski napadač Mario Mandžukić (28) dogovorio je transfer u redove španjolskog prvaka i europskog doprvaka madridskog Atletica! Mandžin transfer života navodno je težak 18 milijuna eura, što znači da je Bayern dao popust Španjolcima budući da je prvotni odštetni zahtjev bio čak 25 milijuna eura.

Ta astronomska svota odbila je, primjerice, Arsenal i Juventus, no kako je Atletico upravo prodao Diega Costu u Chelsea za 35 milijuna eura, Simeone si je bez poteškoća mogao priuštiti veliku hrvatsku zvijezdu. Mario Mandžukić bit će prvi hrvatski igrač na Calderonu i žestoki suparnik Lukinome Realu i Raketinoj Barci.

Odbio Wolfsburg

Sva trojica najboljih hrvatskih nogometaša od sljedeće sezone u Primeri, kakva poslastica!

Prema našim izvorima, jedini klub koji je prije Atletica izašao s konkretnom ponudom za Mandžu bio je bogati Wolfsburg, stavivši pred igrača na stol osam milijuna eura bruto godišnje plaće, što je Mario odbio. Isti izvor kaže nam da se Mandžukić zasitio Bundeslige (110 utakmica, 53 pogotka u četiri godine za Wolfsburg i Bayern) te da je tražio novi izazov.

Donedavno se nagađalo da je Juventus najrealnija opcija za Marija. Tu priču prvi su plasirali Talijani, smatrajući da Conteu za iskorak u Europi treba najmoderniji europski centarfor. No, i u ovom slučaju astronomska odšteta (za talijanske prilike) pojavila se kao nepremostiva prepreka. Posljednji igrač za kojega je Juve iskeširao 20 milijuna eura bio je, još prije pet godina, brazilski vezist Diego. Usto, Conte ima Llorentea i Teveza, i nekoga bi morao žrtvovati, jer Mandžo bi došao kao megazvijezda i tražio bi poziciju prvoga napadača.

Kako je Juve tonuo u drugi plan, tako se u Italiji iznenada pojavila i priča o Mandži kao želji Intera. Međutim, i tu je bila jedna sitnica koja nije pila vodu. Inter, na čelu s novim indonezijskim vlasnikom, imao bi osiguran novac i za najskuplje igrače, ali ne i ono što Mandžo traži – ne igra u Ligi prvaka, ne bori se za trofeje. Daleko od toga da bi Italija bila korak više u Mandžinoj karijeri, prije prelazak s konja na magarca...

Sličan Diegu Costi

Nagađalo se i da bi Mandžukić mogao pričekati da Nizozemska ispadne sa SP-a i Van Gaal krene po pojačanja za Manchester United. To također ne bi bila loša opcija, jer Mandžo bi u rukama vrhunskoga trenera kao što je Van Gaal eksplodirao, no – ima li u ovom trenutku boljega rješenja za igrača od toga da ga preuzme žestoki Simeone?

Mario Mandžukić dolazi u Madrid kao velika svjetska zvijezda, kao zamjena za sjajnoga Diega Costu, igrača koji je na poseban način obilježio prošlu sezonu, potpisavši gotovo sve važne Atleticove pogotke. Mandžo je po stilu, prgavosti, temperamentu, vrlo sličan Costi i baš po ukusu vječito nabrijanoga argentinskoga trenera. Simeone je potpuna suprotnost od Guardiole i Mandžo bi se u njegovim rukama trebao osjećati kao riba u vodi.

Sada napokon i Robert Lewandowski u Bayernu može preuzeti Mandžinu devetku, a pompoznom Guardioli ispunila se želja – buntovnog Mandže više nema na horizontu. 

>> Arsenal odustao od Mandžukića! Wenger ne želi dati 25 milijuna eura

>> Raketa je otišao u Barcu, Mandžu želi Monaco...

Komentara 30

MA
mangup
10:27 03.07.2014.

ako ode u Atletico to je samo potvrda njegove kvalitete, oni ne dovode bilo koga u napad, pogledajte samo u zadnjih 10godina kakvi su igrači igrali na toj poziciji. Ako šta u Atleticu znaju, znaju prepoznati napadača.

PR
prdavac
10:13 03.07.2014.

novinarčiću - daj više prestani sa glupostima, svaki dan lupetaš ide manđo tamo ide amo.ako nemaš novu vijest idi radi nešto humano a ne zajebavati pošten svijet.iš

DR
drznedaj
13:57 03.07.2014.

Bas sad citam, nije to jos nista potpisano nego je Mandzukic rezervni plan ako AM ne dobije Alvara Negredu a o tome ce se sve znato poslje Svjetskog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije