Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANITARNA AKCIJA

Mandžukić se polio ledenom vodom, pogledajte koga je izazvao da učini isto

Mario Mandžukić
Foto: Instagram/Screenshot
1/2
24.08.2014.
u 13:44

Dao im je 24 sata da ispune izazov i naveo da je najbitnija stvar donirati novac kako bi se pomoglo pronaći lijek ovoj zlokobnoj bolesti.

Izazov "kante ledene vode" proširio se svijetom prije mjesec dana, a na red je stigao i naš Mario Mandžukić, koji je odlučio sudjelovati u toj humanitarnoj akciji za prikupljanje pomoći udruzi ALS (Amiotrofična lateralna skleroza), koja se bavi proučavanjem strašne bolesti, te se polio kantom ledene vode i naveo tri osobe koje izaziva da učine isto.

Mandžukića je izazvao Darijo Srna, a potom je najbolji napadač hrvatske reprezentacije izazvao Mirka Filipovića, Gorana Ivaniševića i Nikicu Jelavića. Dao im je 24 sata da ispune izazov i naveo da je najbitnija stvar donirati novac kako bi se pomoglo pronaći lijek ovoj zlokobnoj bolesti.

Poanta ove humanitarne akcije jest da se netko polije kantom ledene vode ili donira novac udruzi ALS, a nakon toga izazove tri osobe po izboru da učine isto. Naravno, ni jedna od tih osoba prije toga ne smije biti izazvana.

Sve je dobilo "krila" kad se vlasnik Facebooka Mark Zuckerberg polio kantom ledene vode i izazvao Billa Gatesa, koji je potom učinio isto. To daje reklamu i  širi svijest o zlokobnoj bolesti. Naravno, svaki od sudionika izazova može se politi vodom, ali svejedno i donirati novac. Inače, samo od 29. srpnja do 20. kolovoza prikupljeno je 31,5 milijuna dolara.

Primjerice, prošle godine u istom razdoblju je prikupljeno 1,9 milijuna dolara. Jasno je da su zvijezde svojim angažmanom i donacijama sve digli na novu razinu, ali ne samo to, udruga ALS dobila je i 637,527 novih donatora!

>> Modrić i Lovren pridružili se izazovu i zalili se hladnom vodom

>> Ronaldo se polio ledenom vodom, izazvao Beyonce i J.Lo

Komentara 21

IB
ibrinajaruga
14:35 24.08.2014.

Mandžukićev djed i baka su se polili vodom još u svibnju kad je savski nasip popustio ali još nisu postavili snimku

CH
CH2710
18:13 24.08.2014.

Hm, doista "pametna" ideja... kao da nema stotine drugih načina za sakupljanje novca.

Avatar franioprvi
franioprvi
13:52 24.08.2014.

A sto ako me srce prekine ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije