Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOYSI NA JUŽNOJ TRIBINI

Mandžukić s dva laka gola poveo na listi strijelaca

Mario Mandzukic
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/5
27.03.2010.
u 17:00

U posljednje vrijeme indisponirani Morales ušao je u drugom dijelu umjesto ozlijeđenog Vrsaljka. Gosti iz Zaprešića pali su već nakon 20 minuta.

U Maksimiru nisu dijelili kacige za gledatelje, bila bi to ipak prevelika investicija, a ljudi se možda boje maksimirske derutne strave. Pa je to možda glavni razlog što je na susret Dinama i Intera došlo tek nešto više od tisuću gledatelja. Iako je ulaz bio besplatan, iako je Zdravko Mamić otvorio vrata stadiona nakon što je sjevernoj tribini isključena struja zbog neplatiše – grada Zagreba.

Sammir namjestio prvi

Dinamov trener Krunoslav Jurčić pribojavao se utakmice s Interom, no plavi su brzo slomili otpor žutih.

Brazilac Sammir, kojeg je statistika promovirala u velikog trkača i radnika, zaslužan je za pogodak plavih. Krasnom dubinskom prizemnom loptom našao je Mandžukića koji je lako matirao vratara Intera i Chelseaja. Delač nije bio baš koncentriran ni malo poslije kad mu je Mandžukić zabio gol s oko 17 metara. Imao je Mandžo vremena tehnicirati, razmisliti kako će tući, pa je udario loptu ne baš snažno, ali precizno i prizemno u suprotni kut. Tako je s dva pogotka prestigao Moralesa i postao prvi strijelac lige.

Uoči odmora ozlijedio se Vrsaljko pa je u igru ušao u posljednje vrijeme indisponirani Morales.

– Ipak je potres u Čileu i sve što se zatim događalo ostavilo traga na njemu. Preko noći je ostao bez svega u što je investirao i možda bi za njega bilo bolje da nije vidio sve te strahote. Sad ga opet neće biti jer ide igrati za Čile protiv Venezuele – rekao je Jurčić o Moralesu.

Mogao je Mandžukić i do trećeg pogotka u prvom poluvremenu, a onda i brzo u nastavku nakon najljepše akcije plavih. Barbarić je krenuo u solo prodor, slično kao nekad Velimir Zajec, nanizao je nekoliko igrača Intera i onda našao Moralesa koji je ubacio, a Mandžukić pokušao škaricama, no neprecizno.

No, nova lijepa akcija donijela je povećanje plave prednosti. Dugu loptu Kramarić je efektno spustio prsima, a Badelj gađao i pogodio suprotni kut mreže.

Razigrani Suarez

Inter nije bio opasan, tek je povremeno uspio prijeći na polovicu plavih. Suarez, igrač Dinama, bio je dosta razigran nakon ulaska, no završilo je 3:1.

– Zadovoljan sam s tri boda i s našom dosta laganom igrom i ulaženjem u šanse, lopta je “išla”. Nisam zadovoljan realizacijom i u tome treba biti “krvoločniji”. Igrači koji su ušli s klupe tu trebaju tražiti afirmaciju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije