Naslovnica Sport domaći nogomet

'Mandžukić mora profesionalnije raditi da bi bio za lige petice'

- Kod njega nije problem noćnih izlazaka, ali da bi igrao svaka tri dana na način na koji on igra, mora više binuti o svom tijelu, prehrani, bolje trenirati - veli Kruno.
05. prosinca 2009. u 15:16 1 komentara 10 prikaza
Mario Mandžukić
Foto: Marko Prpić

Dinamovi nogometaši već su rezervirali karte za godišnje odmore, no posao još nisu završili. Prvo ih čeka ‘opako’ Međimurje, a do godišnjeg će još igrati i s Pomorcem i Timisoarom. Da ni Čakovčani nisu bezazleni govori i primjer iz Pule kad je Dinamo izgledao očajno i jedva uzeo bod zahvaljujući Butini. Tomo je spašavao i u Bruxellesu, pa Jurčić mora ‘napaliti’ svoje igrače da vratar ne bi morao biti junak i u Čakovcu.

 Fali pola momčadi

 – Dosta su potrošeni fizički, a još više mentalno nakon utakmice s Anderlechtom. No, ako žele igrati na velikoj sceni, moraju se na to priviknuti – veli trener Dinama koji ima velikih problema.

 – Kovača su opet ‘uhvatila’ leđa, Mandžukić stalno igra pod blokadama, Sivonjić još nije ni trenirao, Tomečaka stalno muči trbušni zid, Barbariću je do jučer bilo zatvoreno oko, danas će se valjda otvoriti pa će igrati – veli Kruno.

 Iako je Mandžukić ozlijeđen, već dulje nije u formi, dva mjeseca nije zabio gol.

 – Za zadnjih mjesec dana znam zašto. Nismo željeli o tome puno pričati, ali on stalno igra pod blokadama zbog ramena. Jednu dobiva prije utakmice, jednu u poluvremenu. I to se rame stalno pogoršava. Za ostalo razdoblje mogu reći da bih jako želio da on posloži neke stvari u profesionalnom smislu. Nije problem u noćnom životu ili izlascima. Više se mora uključiti u trening, misliti o prehrani. Ima vrhunski talent, a sve ovo ostalo o čemu govorim čini profesionalca koji može igrati u bilo kojem klubu liga petice – objasnio je Kruno Jurčić hvaleći velik trud svojeg napadača.

 – Mnogo se troši u utakmici i ako ne bude više ulagao u svoje tijelo, jasno je da ne može na agresivan način na koji on igra igrati svaka tri dana. Golovi nisu problem, golgeterska forma prođe i opet dođe, samo neka igra kao u Bruxellesu.

 Bojite li se da ćete ostati bez njega?

 – Uvijek se bojim da ću ostati bez dobrog igrača. I Mandžo zna da će boljim igrama najviše pomoći i nama i sebi i ljudima oko sebe.

 Navijači blizu stadiona

 Mnogo se govorilo o strancima i njihovim odlascima.

 – Sigurno znaju što se piše, ali s druge strane mi u klubu nismo o tome razgovarali i to im može dati mirnoću. Imam sreću da su ovi koji su posljednji došli, Papadopoulos i Cufre, a i Glavina, sjajni profesionalci i jako sam zadovoljan s njima – rekao je trener plavih.

 Javili su se i navijači Dinama. Zanima ih hoće li Dinamo napraviti videozid za susret s Timisoarom blizu stadiona. Namjeravaju se okupiti blizu Maksimira i s ulice ili parkirališta davati podršku plavima. 

NOVA KOLEKCIJA
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan