Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VL U SRPSKOM TABORU

Mandžukić i Golić su odlični, ali nemate zamjenu za Perišića

'Manchester City v Manchester United, Barclays Premier League. Rio Ferdinand with cut eye after being hit by a coin, with Robin Van Persie and City\'s Matija Nastasic. Credit: The Times. Online rights
'Bradley Ormesher/NI Syndication/PIXSELL'
20.03.2013.
u 15:30

Kako zaustaviti Modrića? Glavna je briga mogu li igrači iz Werdera, Atalante ili Olympiacosa ono što nisu uspjeli ni asovi Manchester Uniteda.

Siniša Mihajlović zaključao je vrata \"kancelarije\" na katu srpskog kampa, vremena za prepucavanje je sve manje, vrag je odnio šalu... U utorak mu je stiglo i odijelo s kemijskog čišćenja, ostalo je tek da odabere kravatu. Priče više nema, kucnuo je trenutak kad mora odlučiti s kime će u maksimirski ring ući protiv vječnog rivala Igora Štimca koji na papiru \"jače lupa\". Njihov se \"meč\" sa stadiona JNA iz 1991. godine nastavlja u Maksimiru, seli se s travnjaka na klupu. Iako obojica tvrde da su na to zaboravili, teško da je tako... Srpski izbornik ima dvije dvojbe. Branit će kontroverzni Vladimir Stojković, možda i najslabija karika momčadi. Ispred njega bit će čvrst bedem predvođen Chelsinim bekom Branislavom Ivanovićem i Cityjevim igračem Aleksandrom Kolarovom. Opasno društvo... \"Rupa\" kojoj se nadamo mogla bi biti neuigranost stopera Cityja Matije Nastasića i Borussije Nevena Subotića.

Nek\' Štimac misli o nama

– Ne brinite se, Nastastić je mlad, ali igra kao da je tu sto godina! – kaže Subotić, koji relativno dobro poznaje naše igrače iz njemačke lige.

– Igrao sam protiv Marija Mandžukića i Ivice Golića. Pardon, Olića. Igrao sam i s Ivanom Perišićem, a kako ga neće biti u Maksimiru, imat ćete velikih problema. Nemate igrača koji ima takav proboj i centaršut. Vaš problem, ali sjajno za nas! – kaže Subotić.

Nastasić je dodao:

– Znamo što su vam mane. Inače, ne znam ni ja zašto u Srbiji stvaramo sjajne braniče, a lošije igrače u vezi i napadu.

Dvojbi nema ni za zadnjeg veznog igrača Aleksandra Ignjovskog, ali tu počinju problemi. Naime, Mihajlović nije odlučio koga će mu priključiti u formaciji 4-2-3-1. Opcije su Radosav Petrović (Ankara), Ivan Radovanović (Atalanta) i Ljubomir Fejsa (Olympiacos). Trojica ispred napadača su Zoran Tošić, Filip Đuričić i Dušan Tadić.

– Čuo sam za izjavu Igora Štimca da zbog napadača Mihajlović može k psihijatru, ali mislim da bi on trebao o nama i te kako razmišljati. I to intenzivno. Inače, Hrvati su svjesni da je Fifa stroga te da će učiniti sve da ne bude ni najmanjeg problema ili ekscesa – tvrdi Zoran Tošić koji igra u moskovskom CSKA.

Kuzmanović preofenzivan

– Ovo je najveći derbi naše regije, a naučio sam kad sam igrao za Partizan da ne pobjeđuje uvijek najbolji, znali smo gubiti od Zvezde iako smo bili bolji.

U napadu Mihajlović ima drugu dvojbu, hoće li igrati napadač Greuther Fürtha Nikola Đurđić ili Filip Đorđević iz Nantesa.

– Tenzije nema, to rade novinari. Za nas je ova utakmica ista kao i ona protiv Walesa ili Makedonije. Mandžo? Daje golove, ali u pravilu ovisi o drugima. Imamo plan... – dodaje Đorđević.

Mihajlovićev je recept jasan: zaustaviti Luku Modrića pod svaku cijenu te presjeći lopte koje idu prema Mandžukiću. I upravo je to upitno: mogu li igrači Werdera, Atalante, Ankare ili Olympiacosa ono što ne uspijevaju ni oni iz Manchester Uniteda. Problem je to koji muči Mihajlovića. Zdravko Kuzmanović iz Intera neće igrati jer ga izbornik smatra previše ofenzivnim igračem. Iako u srpskom taboru u Staroj Pazovi, mjestu u kojem vrijeme kao da je davno stalo, mnogi tvrde da im je susret protiv Hrvatske kao i onaj protiv Walesa, to je daleko od istine. Busati se o prsa i ne mogu. Kiksali su igrajući protiv mnogo slabijih momčadi od Štimčeve, dugo su se mučili da uopće zabiju gol. Nedostaje im klasni igrač koji će napadati, prijetiti i na kraju odlučiti. A takvih Štimac ima.

>> Sve o utakmici Hrvatska-Srbija pratite na našem specijalu.

Komentara 24

DE
desijaku
17:15 20.03.2013.

dudu i sammir su pravi purgeri :)

JO
jovance
15:48 20.03.2013.

Mandžukić i GOLIĆ?

OB
-obrisani-
19:05 20.03.2013.

u 17:30h desijaku je napisao/la: sammir nije toliko dobar da bi igrao za hrvatsku, imate bar deset igrača u vašol ligi koji su bolji od njega >>>> To nije tvoj posao, nego ce odluciti nas izbornik .... a barem menimeni bi bilo drago da vam Sammir sprasi komad-dva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije