Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Mandžukić bez gola, Bayern izgubio, Srni remi s Juveom

Mario Mandžukić
AFP
02.10.2012.
u 22:44

Popucale su spone između Bayernova trenera Juppa Heynckesa i sportskog direktora Mathiassa Sammera, u sigurnoj pobjedi Barcelone u Lisabonu opet se ozlijedio Carles Puyol slomivši lijevu ruku u laktu

Kakva senzacija u Minsku! Bate Borisov je zaustavio zahuktali Bayern, Bjelorusi su pobijedili 3:1 (1:0) i sad nakon dva odigrana kola drže vrh skupine sa svih šest bodova! Dobar je "nos", eto, imao sportski direktor Bayerna, Mathias Sammer, upozorivši nakon Bremena da "nema baš razloga za zadovoljstvo, pobijedili smo 2:0, ali igra je bila ispod željene razine". Mario Mandžukić bio je na travnjaku 75. minuta...

Skupo je Bayern platio nevjerojatni promašaj Kroosa u 13. minuti. Bayernov je "veznjak", naime, tada oduzeo loptu Lihtaroviču, zaobišao je i vratara, no sa osam metara iskosa pogodio je – vratnicu!

Deset minuta kasnije Bate je poveo (Pavlov), a vodstvo je povećao u 78. minuti (Rodionov). Potom je Ribery u dva navrata opasno zaprijetio, uzdmao je i vratnicu, a u 91. minuti Francuz je napokon zabio gol za Bayern. Bavarci su stisnuli, očajnički su tražili bod, međutim u 94. minuti sijevnula je kontra domaćina za konačnih 3:1, prekinut je Bayernov niz od devet uzastopnih pobjeda...

- Znao sam da su Bjelorusi jaki, upozoravao sam igrače na to. Protiv ovakvog suparnika moraš iskoristiti priliku za vodstvo, a mi smo je propustili – rekao je Bayernov trener Jupp Heynckes, koji se naljutio nakon Sammerove kritike nakon Bremena.

- Ne slažem se sa Sammerom, a takve bi kritike, čak i da su na mjestu, trebale biti stvar svlačionice...

Sammer je u izjavi za Sky uzvratio:

- Umalo su me proglasili ludim nakon onih nekoliko rečenica, a pokazalo se da sam bio u pravu, forma nam je u padu - rekao je Sammer i otvorio "front" s trenerom.

Juventus još uvijek, već 505 dana, ne zna za poraz! Taj je niz nastavljen i u utorak, Juve je doma remizirao sa Šahtarom (1:1). Darijo Srna odigrao je cijelu utakmicu za goste, dok je Eduardo da Silva utakmicu odgledao s klupe. Juventus je opasno živio, Šahtar je poveo u 23. minutio (Alex Teixeira), no samo dvije minute kasnije izjednačio je Bonucci. Šahtar je imao još nekoliko prilika, no na kraju pobjednika nije bilo.

Barcelona je projurila kroz Lisabon svladavši Benficu 2:0 (Sanchez i Fabregas). No, ostao je Kataloncima gorak okus nakon pobjede, jer se povratnik u sastav, Carles Puyol, opet teže ozlijedio! Nakon kornera je nezgodno pao na lijevu ruku, koja je pukla u laktu...

Chelsea se lako u gostima obračunao s Nordsjaellandom, zgodicima Mate (2), te Davida Luisa i Ramiresa, aktualni europski prvak slavio je 4:0. Tu je utakmicu dobro odsudio naš Marijo Strahonja, dao je jedan žuti karton, srednjem braniču domaćih, Ivanu Runji.

Na gostovanju u Moskvi, Celtic je svladao Spartak 3:2, pogotkom Samarasa u 90. minuti. Za Celtic je to povijesna pobjeda, prva u Ligi prvaka u gostima, otkad su debitirali u ovom natjecanju 2001. godine. Celtic je dosad 20 puta gostovao, 19 puta je bio poražen i samo je jednom remizirao. Ovo je ujedno, računajući i Kup prvaka, Celticu prva pobjeda u gostima nakon punih 26 godina!

Liga prvaka, 2. kolo,

skupina G: Spartak Moskva-Celtic 2:3, Benfica-Barcelona 0:2, Tablica: Barcelona 6, Celtic 4, Benfica 1, Spartak M. 0

skupina H: Cluj-Manchester United 1:2, Galatasaray-Braga 0:2, Tablica: Manchester 6, Cluj 3, Braga 3, Galatasaray 0

skupina E: Nordsjaelland-Chelsea 0:4, Juventus-Šahtar 1:1 (Srna 90, Dudu klupa), Tablica: Chelsea 4, Šahtar 4, Juventus 2, Nordsjaelland 0

skupina F: BATE-Bayern 3:1 (Mandzukic do 75.), Valencia-Lille 2:0. Tablica: BATE 6, Valencia 3, Bayern 3, Lille  0

Komentara 6

NI
Nini istrijan
23:22 02.10.2012.

Mandzo i drustvo srusili rekord: jedanaest bjelorusa u vrijednosti polovine Manzde potopili zvijezde vrijedne nekoliko stotina milijuna eura. Da se nisu kladili po uzoru na Karabatica??

Avatar germanicus I
germanicus I
23:41 02.10.2012.

Svi nogometni lumeni i stručnjaci trebali su večeras pogledati ovu utakmicu!Bjelorusi su odigrali genijalnu partiju iskoristivši sve svoje prednosti i igrajući upravo onako kako njima odgovara a ne izmišljajući toplu vodu!Prepustili su Bayernu jalovu inicijativu i sve riješili preko kontra!Odavno tvrdim da upravo ovako bi trebala igrati i Hrvatska reprezentacija!

NO
Nož
23:41 02.10.2012.

Čuj naslov,pa nemre ni Mandžo uvjek zabijat.A Srni neide bod već Šahtara,a srna nije ni igrao tako da šta ga uopće spominjete ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije