Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRI PRIJATELJI

Mandžo je razbio nos Luizu Gustavu, Dante mu je vratio, sve bez krivih pogleda

Mandžukić i Dante
Foto: Facebook
10.06.2014.
u 13:05

Brazilca je iz Bayerna, kao i Mandžukića, otjerao Guardiola. Olić i Perišić dočekali su ga u Wolfsburgu.

Da nije u pitanju otvorenje Svjetskog prvenstva, najznačajnija utakmica koju će ikada igrati većina hrvatskih reprezentativaca, dvoboj Brazilaca i Hrvata gotovo bi se mogao tretirati prijateljskom utakmicom. Toliko je dodirnih točaka između igrača tih reprezentacija, toliko isprepletenih sudbina, toliko prijateljstava. Neka traju već godinama, a neka će se tek možda razviti, na primjer kada Neymar u Barceloni uskoro shvati kakva je igračina Ivan Rakitić...

Luiz Gustavo kao Neymar

Najbolji prijatelji među Brazilcima i Hrvatima u ovom trenutku možda su Luka Modrić i Marcelo u Realu. Skupa su ove sezone osvojili Kraljev kup i Ligu prvaka, zajedno slavili u Realovu autobusu, na trgu Cibeles s navijačima. Veliki prijatelji su i Dante i Mandžukić, koji su u protekle dvije godine skupa osvojili nebrojene trofeje s Bayernom. Nedavno je Brazilac hvalio Mandžu pred brazilskim novinarima, tvrdeći kako će Hrvati teško naći zamjenu za njega na premijeri SP-a. Mandžo je u Bayernu bio suigrač i s Luizom Gustavom, danas Olićevim i Perišićevim suigračem u Wolfsburgu. I zamislite, Mario i brkati Brazilac dijelili su istu sudbinu u Münchenu: obojicu ih je iz Bayerna ispratio neumoljivi Pep Guardiola.

Mandžo i Luiz Gustavo imaju jednu zajedničku anegdotu iz Bayernovih dana. U ljeto 2012., u jeku pripremnoga razdoblja, žustri Mandžo na treningu je nehotice laktom udario Luiza Gustava i raskrvario mu nos. Morali su intervenirati liječnici, a nedugo poslije svoga prijatelja i sunarodnjaka pokušao je osvetiti Dante, složivši Mandžu na tlo u klizećem startu. Sve je bilo u žaru borbe, bez krivoga pogleda i bez nastavka pod tuševima. “Krvava bitka za mjesto u momčadi”, napisao je tada Bild.

Luiz Gustavo danas je velika brazilska zvijezda, ovih dana “iskače iz paštete” poput Neymara, pune su ga novine, TV emisije. Dečko je skroman, uglađen, odmjeren u izjavama. Poput našega Pletikose, potpuno je okrenut vjeri. Dva puta dnevno se moli, a svaku utakmicu posvećuje majci koja je preminula kada je imao 16 godina.

– Luiz Gustavo više je Nijemac nego Brazilac po svom odnosu prema poslu. Taj ide maksimalno na svakom treningu, što nije običaj Brazilaca i potpuno je podređen momčadi, također netipično za Brazilca. Luiz je na svojoj poziciji jedan od najboljih na svijetu – kaže Olić.

Darijo Srna i Eduardo u Šahtaru igraju s kolonijom brazilskih igrača, no na Scolarijevu popisu za Svjetsko prvenstvo samo je jedan igrač ukrajinskog prvaka, napadač Bernard. Od svih Brazilaca s kojima je igrao, Dudu je najbolji s čupavim čarobnjakom Willianom iz Chelseaja.

Hernanes hvali Matea

Kada je Willian svojedobno odlazio iz Šahtara u ruski Anži, naš je reprezentativac kazao da Brazilca svrstava među petoricu najboljih igrača svijeta, gotovo odmah iza Messija i Ronalda. Toga je Williana upoznala i zagrebačka publika, kada je 2008. godine zabio gol za Šahtar u Maksimiru.

Suigrači u Interu su Mateo Kovačić i 29-godišnji Brazilac Hernanes, koji je kazao da ga je Mateo impresionirao briljantnom tehnikom. Zar samo Mateo? A Luka, Raketa? Neka se Luiz Gustavo, Paulinho i Oscar ne uvrijede, ali u ovom trenutku pravi Brazil to smo ipak – mi.

>> Mandžukić i Dante zaigrali stolni nogomet, pogodite tko je pobijedio

Komentara 2

GA
gazda
14:07 10.06.2014.

Ma kakav fucking pravi Brazil, mi smo Hrvatska.

CA
canajisraM
15:27 10.06.2014.

Neka se Luiz Gustavo, Paulinho i Oscar ne uvrijede, ali u ovom trenutku pravi Brazil to smo ipak – mi. >>>> Nemamo mi napadace kao Brazil. Nasa teska boljka je zabiti pogodak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije