Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORUSSIA MU LEŽI

Derbi Bundeslige: Mandžo, dokaži Beckenbaueru da priča gluposti

mario mandžukić
Foto: Reuters (Ilustracija)
23.11.2013.
u 08:21

Borussia našem napadaču leži, jer svojim ju je golovima srušio dvaput prošle sezone, u Ligi prvaka (2:1), te njemačkom Superkupu (2:1).

Svih 80.645 ulaznica već je odavno planulo, sve je spremno za spektakl u kojem će danas u 13. kolu Bundeslige na Westfalenu glavne zvijezde biti igrači Borussije (D) i Bayerna (18.30 sati, Eurosport 2). Bavarci dolaze s četiri boda prednosti, ali i kao lagani favoriti, jer trener Borussije Jürgen Klopp ima velike glavobolje zbog ozljeda, nedostaje mu cijela obrana – Schmelzer, Hummels, Piszczek i Subotić. No i Pep Guardiola ima problema, zbog napuknuća rebra bit će bez najboljeg igrača Francka Riberyja, ali i Bastiana Schweinsteigera, koji će izvan travnjaka biti do kraja godine.

Klopp: Nisu favoriti

Izostankom Riberyja glavna zvijezda Bayerna trebao bi biti hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić. Motiva mu neće nedostajati, a dodatno mu ga je dao i počasni predsjednik Bayerna Franz Beckenbauer koji je u srijedu izjavio: “Lewandowski je bolji igrač od Mandžukića, volio bih da nam se pridruži na ljeto”.

Mandžo, danas imaš priliku pokazati gospodinu Beckenbaueru da je u krivu.

A Borussia našem napadaču leži, jer svojim ju je golovima srušio dvaput prošle sezone, u Ligi prvaka (2:1), te njemačkom Superkupu (2:1).

Krilni napadač Bayerna Arjen Robben poručio je da večeras idu po sva tri boda, kojim bi se od najvećeg suparnika za naslov odvojili na čak sedam bodova.

– Respektiramo ih, ali ih se ni najmanje ne bojimo.

I potencijalni trener Dinama Felix Magath smatra da je Bayern favorit.

– Utopija je da se Borussia može s Bayernom boriti za naslov. Prvo mjesto rezervirano je za superjaki Bayern, a Borussia i Bayer borit će se za drugo mjesto – poručio je Magath.

Trener Bayerna Pep Guardiola osvrnuo se na ozljedu Riberyja.

– Njegova ozljeda gora je nego što smo mislili, rebro je puklo te bi mogao pauzirati i mjesec dana. No, ne tražim isprike uoči utakmice s Borussijom, pa nisam dječačić da bih to činio zbog izostanka jednog igrača, koliko god on bio važan – poručio je Guardiola, dok je njegov kolega na klupi Borussije Jürgen Klopp dodao:

– Ne slažem se da je Bayern favorit, koliko se sjećam, pobijedili smo ga 4:2 u posljednjoj utakmici, ljetos u Superkupu. Zašto ne bismo opet!

Götzea čeka pakao

A večeras će sigurno najteže biti igraču Bayerna Mariju Götzeu, koji će prvi put igrati na Westfallenu otkako je napustio Dortmund.

– Nisam utopist pa da mislim da će me navijači toplo dočekati. Spreman sam na zvižduke – rekao je Götze.

>> Ribery zbog ozljede duže vremena izvan travnjaka
>> Pogledajte potez iz autobusa Bayerna koji je oduševio i Mandžu

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
10:04 23.11.2013.

Bayernu fali Ribery, a to je ko da Realu fali Ronaldo. Iako se Bayern digao od početka sezone, a Borussia lagano pala, nisam ziher da će danas Bayern slaviti.

MI
mirko0410
12:55 23.11.2013.

Teško će Bayern bez Ribberiy danas pobijediti a kaj se tiće Lewandowskog imal je Bayern prije Manđe još boljeg realizatora Gomeza pa se LP nije osvojila dok nije došel Manđukić. Manđukić je kompletniji igrač od Lewandowskog i puno korisniji za ekipu.

TM
Tata_Mata5
14:31 23.11.2013.

Banijash,eto ja živim u Njemackoj i mogu ti reci da svako malo dite zna za Mandzukica. A iz aviona se vidi da si zavidni ljubomorni servin.bez brige,necete U Brazil.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije