Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BAYERN U TORINU

Za Roberta Lewandowskog nedostižni su Mandžukićevi trofeji!

Mario Mandžukić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
23.02.2016.
u 10:30

"S Mandžukićem uvijek morate biti na oprezu. Naš je odnos u manje od dva mjeseca od poštovanja i potpore prerastao u nešto negativno. Ako bi Götze dobio prednost, Mario bi postao hladan i nezainteresiran", naveo je Guardiola

I njemački list Süddeutsche Zeitung u oporavljenom napadaču Juventusa Mariju Mandžukiću prepoznao je – osvetnika.

Nijemci ovako pišu o hrvatskom centarforu:

“Njegov pogodak donio je Bavarcima slavu u finalu Lige prvaka 2013. godine, a imao je ugovor s Bayernom do ljeta 2014. godine. Ali, tada je u München došao Pep Guardiola kojemu se staromodni napadač Mandžukić nije uklapao. Prodan je u Atletico, gdje se zadržao jednu sezonu, pa je završio u Torinu i još uvijek čeka da se osveti Guardioli.”

Citira se i jedna navodna Mandžukićeva izjava:

“S Guardiolom ne bih više ni kavu popio!”

S njim uvijek na oprezu

Subjektivni, kakvi već jesmo kad su naši igrači u pitanju, u ljeto 2014. godine svi smo se u tom hladnom španjolsko-hrvatskom ratu u Bayernovoj svlačionici svrstali uz Mandžu. Pripisivali smo Pepovu odbojnost prema Mariju Španjolčevu netrpljenju igrača jakih karaktera (kao što navodno nije podnosio ni Ibrahimovića u Barceloni), nametnuvši tako sasvim prigodnu zamjenu teza.

Istina je, dakako, ponešto drukčija. Opisao ju je Guardiola u svojoj autobiografiji.

“S Mandžukićem uvijek morate biti na oprezu. Naš je odnos u manje od dva mjeseca od poštovanja i potpore prerastao u nešto negativno. Ako bi Götze dobio prednost, Mario bi postao hladan i nezainteresiran”, naveo je Guardiola, uz dodatak nakon kojega priča o sukobu dviju jakih karaktera pada u vodu:

“Na početku smo imali preliminarni razgovor i bilo je napeto. Nismo počeli dobro, od prvog dana vidjelo se da nećemo biti prijatelji, da među nama nema ‘kemije’. Ali kažem vam i da ne postoji bolji od njega, nitko ne može toliko raditi, lomiti protivnika i davati sve od sebe na terenu. U karijeri nisam imao središnjeg napadača poput njega.”

Daleko od toga da Pep Guardiola nije cijenio Mandžukića, pa i prije Ibrahimovića. On bi, dakako, i prešao preko njihove mušičavosti kada bi oni bili tipovi napadača koje traži njegova nogometna filozofija. A to je napadač vrhunske tehnike, s izraženijim smislom za suradnju, pokretljiviji, brži, okretniji i ubojitiji. Nimalo ne podcjenjujući Mandžu, Pep je sve to dobio u Robertu Lewandowskom.

Sjetimo se sličnoga primjera iz Pepove raskošne biografije: čim je 2010. poslao Zlatana iz Barce u Milan, doveo je Villu iz Valencije i s njim odmah postao europski prvak. Tako to radi trener vizionar, opsjednut nogometnom evolucijom, čija je napadačka igra razrađena do savršenstva.

Hitzfeld hvali obranu

Ipak, koristi koje je Villa donio Barceloni, Pep s Lewandowskim još nije dobio u Bayernu, iz samo jednoga razloga: zato što je suvremenik najmoćnije klupske momčadi svih vremena, Barcelone s Messijem, Neymarom i Suarezom. Koliko god je Pep uspio od Bayerna napraviti nezaustavljiv, spektakularno dojmljiv i moćan stroj, takvoj Barceloni on još uvijek nije dostojan suparnik.

Ako je Robert Lewandowski u godinu i pol dana nadmašio Mandžin dvogodišnji napadački učinak u Bayernu, Poljak će se Brođaninu teško približiti po broju trofeja u najvećem njemačkom klubu. Mandžo ih je naslagao čak osam: po dva prvenstva i kupa, njemački i europski superkup, Ligu prvaka i Interkontinentalni kup. Lewandowski ima samo jedan: Bundesligu.

Zanimljivo mišljenje o srazu Juventusa i Bayerna dao je bivši trener Bavaraca Ottmar Hitzfeld. Nijemac bez imalo zavisti i ljubomore plješće Guardioli. Ali ne njegovoj napadačkoj raznovrsnosti, nego betonskoj obrani.

– Bayern ima toliko ozlijeđenih igrača, ali i unatoč tome, Guardiola je s obranom napravio umjetničko djelo. Njezina stabilnost i nepropusnost impresivni su. Bayern će nadvisiti Juventus upravo u tom segmentu igre – najavio je slavni trener.

>> Robben: Mandžu ćemo lijepo pozdraviti, ali ćemo napraviti sve da ga zaustavimo

Komentara 6

Avatar germanikus
germanikus
10:52 23.02.2016.

Ma dajte molim vas sad malo pretjerujete pa Lewandowski je svojim golovima na SP u Brazilu oduševio sve ljubitelje nogometa!Toje jedna izuzetno{još više njegova bahata supruga}antipatična osoba! Teško za vjerovati ali istinito za razliku od njega Manđukić je u momčadii Bayerna {naročito kod starosjedioca} bio vrlo dobro prihvaćen!

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
11:38 23.02.2016.

Svojim odlaskom helikopterom za 5000 EUR 30 km udaljenu pekaru u Poljskoj (ne na Aljasci), Lewandowski je izmamio uzdahe svih skorojevica. Tu je moje divljenje ovom solidnom nogometasu prestalo.

GU
General_U
16:19 23.02.2016.

guardiola je planirao doveti lewandowskokog i to je najveći razlog što je manđo morao otići i naravno igra i taktika koju provodi guardiola baš i nije odgoarala manđi, lewandowski se tu bolje uklapa, a i bolji je napadač od manđe. ali ja bih volio kad bi juve nekim čudom pregazio bavarce a manđo da zabije bar jedan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije