Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporazum o suradnji

Manchester City šalje igrače na sistematski pregled u hrvatsku bolnicu

02.06.2022.
u 09:29

Na korist zagrebačkih sportaša, Sportski savez grada Zagreba potpisao je ugovor o suradnji s specijalnom bolnicom Sveta Katarina, najvećom privatnom bolnicom u ovom dijelu Europe

Ako se pitate zašto je i Sportski savez grada Zagreba, kao još osam sportskih subjekata, potpisao ugovor o suradnji sa zagrebačkom Specijalnom bolnicom Sveta Katarina možda odgovor leži i u informaciji da su nedavno na sistematski pregled u ovu hrvatsku bolnicu stigla tri nogometaša koji žele igrati u Premiershipu.

- Na preporuku liječnika hrvatske nogometne reprezentacije Zorana Bahtijarevića dva kandidata za novi ugovor poslao nam je Manchester City a jednog igrača škotski Aberdeen. Oni su k nama stigli ujutro i već negdje iza 17 sati imali su sve nalaze ispisane na engleskom - kazao je predsjednik Upravnog vijeća bolnice Dragan Primorac.

Ugovor su potpisali ravnatelj Igor Borić, u svijetu sporta najcjenjeniji hrvatski radiolog, te predsjednik SSGZ-a Vjekoslav Šafranić. U prostoru od 6.000 četvornih metara u kojem se nalazi i sedam operacijskih sala, među svojih 150 zaposlenika, Sveta Katarina ima i 62 liječnika i mogućnosti da dijagnosticira ali i kirurški liječi sportaše s najsuvremenijom opremom.

A što to Sveta Katarina nudi što stručno vodstvo engleskog prvaka Manchester Cityja nema u Engleskoj? Bilo je to pitanje upućeno ravnatelju Boriću, inače liječniku hrvatske skijaške i teniske reprezentacije, koji je kazao:

- Vjerojatno oni imaju isto što i mi no možda su način i kvaliteta usluge ono što čini razliku. Stavili su igrača u zrakoplov i u radno vrijeme dobili mišljenje mogu li s tim igračem potpisati ugovor ili ne. Osim toga, mi kao specijalna bolnica svježe ozlijeđenom sportašu možemo ponuditi sve što on kao takav treba, od kompletne dijagnostike pa do kirurškog liječenja.

U odgovor se uključio i profesor Primorac dodavši:

- U Europi baš i nema puno bolnica koje će u tako kratkom vremenu obraditi sportaša i napraviti kompletnu analizu i obraditi sportaša, a mi smo koncipirani poput čuvene američke klinike Mayo. Stvar je i objektivizacije. Mi nećemo prikriti rezultate, kod nas ne možete kupiti povoljan nalaz ako on to nije. Uostalom, ovo je institucija koja je u postupku natjecanja za najbolju europsku bolnicu.

Po riječima predsjednika Šafranića, u Zagrebu je preko 100.000 sportaša, a glavni tajnik SSGZ-a Tomislav Stojak je na to dodao:

- Kada bismo gledali samo na probleme s kojima se ovog časa SSGZ suočava, a oni su i financijske prirode, teško da bismo ovaj ugovor potpisali no mi gledamo i dalje. Jer, ova suradnja nam jamči izvrnost, a najbolji moraju ići s najboljima.


 


 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije