Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga traje

Manchester City mogao bi dogodine dobiti zabranu igranja u Ligi prvaka

Manchester City Manchester United
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
04.12.2018.
u 12:41

Vlasnik šeik Mansour bin Zayed navodno je izravno sudjelovao u pokrivanju dijela klupskih troškova svojim novcem. Tereti ga se i za tajno financiranje kluba

Uefa protiv Manchester Cityja provodi istragu zbog neispravnosti u financijskom poslovanju. Istraga traje već nekoliko godina, a iz Uefe tvrde kako je pri kraju.

Čelnici Cityja uvećavali su iznose sponzorskih ugovora, pa su im i prihodi bili veći, piše Guardian. Blagajna im je bila punija te su mogli više trošiti na pojačanja.

Manchester City Manchester United
1/5

Vlasnik šeik Mansour bin Zayed navodno je izravno sudjelovao u pokrivanju dijela klupskih troškova svojim novcem. Tereti ga se i za tajno financiranje kluba.

Uefin predsjednik Aleksandar Čeferin potvrdio je kako se protiv Manchester Cityja provodi istraga.

- Imamo nezavisnu komisiju koja se bavi ovim slučajem i ubrzo ćemo imati sve odgovore - rekao je prvi čovjek Uefe.

Neispravnosti u financijskom poslovanju događala su se 2015. kada je City trebao dobiti 67,5 milijuna eura od glavnog sponzora Etihada.

Zrakoplovna kompanija uplatila je samo devet milijuna, dok je ostatak uplaćen Abu Dhabi United grupi koju vodi šeik Mansour bin Zayed.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije