Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDMET SPRDNJE

Man. Utd. poslao odvjetnike da izbjegne porez, pa ih se odrekao?!

Manchester United (1)
Reuters/Pixsell
Autor
Ante Buškulić
03.09.2013.
u 22:08

Manchester nije uspio dovesti Modrića, Fabregasa, Alcantaru, Khediru... a otkrivena su i dva propusta klupske administracije.

Dolaskom Özila iz Reala u Arsenal (50 milijuna eura) i Fellainija iz Evertona u Manchester United (32,4 mil. eura) posljednji je dan prijelaznog roka s prometom od 163,3 milijuna eura srušio rekord. Ukupno su engleski klubovi potrošili 762,7 milijuna eura, što je 150 milijuna više nego dosad rekordne 2008. Englezi su potrošili dva i pol puta više nego što su zaradili i gotovo dvostruko više nego što su u pojačanja uložili klubovi talijanske, španjolske i francuske lige. A baš oni ekonomski najstabilniji trošili su najmanje: i ruski su klubovi uložili više od njemačkih.

Lukaku stigao Jelaviću

Rezime je to ljetnog nogometnog prijelaznog roka. No priča zadnjeg dana debakl su i farsa Manchester Uniteda. I premda je kupio Fellainija (nakon čega je Everton Jelaviću opet doveo Belgijca kao konkurenciju posudivši od Chelsea Lukakua), Manchester nije uspio dovesti Modrića, Fabregasa, Alcantaru, Khediru... a otkrivena su i dva propusta klupske administracije. Fellainija su, prema njegovu ugovoru s Evertonom, mogli dovesti za četiri milijuna funti manje da su ga kupili do 31. srpnja, a prava je, još ne posve razjašnjena farsa nastala oko dolaska Andera Herrere. Ukratko, igrač je pristao na uvjete, Athletic Bilbao poručio je Unitedu da dođu u sjedište lige položiti novac za transfer, trojica su muškaraca ušla u savez, no kad su nakon sat vremena izašli, rekli su da postoje još neki birokratski problemi. Manchester se brzo okrenuo Fellainiju i poručio: \"Nitko nije u Španjolskoj predstavljao klub, a posao je propao jer ne želimo platiti 36 milijuna eura.\" I dok su britanski mediji izvještavali o \"trojici prevaranata s crnim torbama\", španjolski su mediji otkrili da je riječ o odvjetnicima iz Bilbaoa Guillermu Gutierrezu, Alvaru Reigu i Rodrigu Garciji, specijalistima sportskog prava koji su uspješno zaključili Martinezov prelazak u Bayern prošloga ljeta. Neki pretpostavljaju se da su Unitedovi ljudi pogrešno shvatili ili su htjeli izigrati španjolski porezni sustav!? Drugi, pak, prenose da je u Španjolskoj pravilo da zastupnici igrača polože novac kao dokaz da igrač doista želi otići te da je trojac zapravo iz Herrerina \'stožera\'. Marca je to nazvala \"Unitedova groteska\", klupska istraga navodno slijedi, trebao bi se oglasiti i Herrera, a engleski je velikan izvrgnut ruganju.

Više uložio i Cardiff

– Nije li lijepo kad klub kaže: \"Nema ograničenja, dobiješ što želiš\" – rekao je David Moyes na predstavljanju. Brzo je shvatio da baš i nije tako: United je uložio u pojačanja manje od Southamptona i Cardiffa...

A Arsenalovi navijači napokon su dočekali pravo pojačanje jer Özil je najuspješniji veznjak u Europi! Od 2009./10. ima 85,1 posto točnih dodavanja, 28 ligaških pogodaka, 60 asistencija, stvorio je 62 velike prilike suigračima (Messi 65), a ukupno 407 šansi...

>> Lažni Unitedovi agenti uprskali Moyesu dovođenje Herrere!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije