Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEKA SE UGLEDAJU NA SPORT'

Mamićevo sramotno prozivanje: Zoranu su nogometaši vrh, a intelektualci europsko dno

Zoran Mamić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
27.08.2015.
u 12:18

Prozvao je Sveučilište i intelektualce koji već stoljećima svojim radom i uspjesima promiču Hrvatsku u domovini i svijetu

Nogometaši Dinama ulaskom u LP postigli su veliki uspjeh za klub i hrvatski nogomet. No, trener Zoran Mamić bio je u slavlju prilično neshvatljiv. Nakon završetka utakmice izjavio je:

Zagrebačko sveučilište nije među 500 najboljih na svijetu, a Dinamo je među 32 najbolja kluba u Europi! Reprezentacija je pak među deset najboljih, a sport predstavljaju kao problem broj jedan. Neka ne prodaju maglu s pameću i intelektualizmom nego se ugledaju na sport!

Don Kihot iz Maksimira opet se bori protiv svojih vjetrenjača, nedavno je prozvao novinare, potom oštro opleo po "razmaženoj" maksimirskoj publici, a sada i po Sveučilištu! Jer reći da Sveučilište u Zagrebu ne spada ni u TOP 500 bilo je u najmanju ruku čudno i neprimjereno u tom trenutku. Prozvao je time Sveučilište i intelektualce koji već stoljećima svojim radom i uspjesima promiču Hrvatsku u domovini i svijetu. Zoran Mamić u posljednje vrijeme očito u svemu vidi urotu, a za svoj klub misli da je najbolji i najtransparentniji. Ali baš i nije, jer su njegovi čelnici, među ostalim i sam Zoran Mamić, pod istragom zbog sumnji u financijske malverzacije.

Po Mamićevu viđenju, nogometaši su, eto, važniji segment društva od intelektualaca. Po njemu je legionar poput Fernandesa ili Machada važniji za Hrvatsku nego neki intelektualac. Jer ipak, Fernandes i "srednji prst" Machado zarađuju 900.000 i 500.000 eura, a gleda ih i po 16.000 ljudi. A kada je nekom znanstveniku na predavanje došlo toliko ljudi? I još za to platilo ulaznicu! To je, nažalost, model po kojem Zoran Mamić uspoređuje uspjehe Dinama i Sveučilišta.

A koliko to Dinamo daje Hrvatskoj? Trenutačno joj daje samo jednog A-reprezentativca, a među startnih 11 u dvoboju sa Skenderbeuom bila su samo trojica Hrvata.

I zato, Zorane, znajte da su temelj hrvatskog, ali i svjetskog društva ipak intelektualci. Oni koje ste vi na neprimjeren način prozvali.

>> Želim Real i Bayern, ali i nekoga s kim se možemo potući za 3. mjesto u skupini

>> Dinamo čeka ždrijeb: Koga biste željeli za protivnike u skupini?

>> Dinamo 27. po vrijednosti, Barca, City, Roma i Wolfsburg čine 'najbogatiju' skupinu

Komentara 245

BA
BaronTrenk
14:44 27.08.2015.

Pazi tko se našao pozvanim prozivati Mamića da omalovažava intelektualce. pa kada ste gospodo novinari zadnji puta napisali tekst o Đikiću, Radmanu ili bilo kojem drugom znanstveniku u Hrvatskoj ili iz Hrvatske, o njihovim dostignućima i postignućima? A znam da je Sudani nezadovoljan, da se Sušića voda po klubovima ko medvjeda dernecima nebi ga se prodale, kad je frnandez kakio, Luka prdnio a Kovačić poljubio onu svoju. A gdje su Severina, Rozga i ostala bulumenta koja na crno mlati pare a mi im plaćamo "zaslužne" stanove i "umjetničke" mirovine. I vi ste ti koji, svojim senzacionalističkim pisanjima i gladnom potragom za aferama koje prodaju nakladu, satrli inteligenciju i debelo pripomogli da su nam sveučilišta tamo gdje jesu

RU
rudvanvart
15:01 27.08.2015.

Mediji u Hrvatskoj su još gori od sveučilišta, na dnu su liste po slobodi medija u Svijetu! Svijet vidi da naša šesta najgora vlada u Svijetu kontrolira 90 posto naših medija. Jučer se SDP vlada zadužila za milijardu i pol kn, a isti dan je Dinamo zaradio 150 milijuna kn te još imaju potraživanja od transfera 202 milijuna kn i onda Mamića razno razni, mediji, Milanovići, Jovanovići, Ostojići optužuju da uništava Dinamo... Pa dajte vi gospodo lopovska iz sdp-a i mediji tak uništavajte Hrvatsku kao Mamić Dinamo.

Avatar CROCLEUNA
CROCLEUNA
15:20 27.08.2015.

O braći Mamić može misliti tko što hoće, neki od Zdravkovih ispada gotovo da spadaju u rubriku 'vjerovali ili ne', ali je Mamić mlađi apsolutno pogodio suštinu, te se drznuo dirnuti u neke taštine koje počivaju na najčešće samodovoljnim pijedestalima. Dobro je on to ovdje poentirao, a istinu neki ne žele čuti. Istina je , dakle, da je Dinamo izborio svoje mjesto među najboljim klubovima Europe, a također je istina da ZG sveučilište nikako ne može biti spomenuto u kontekstu najboljih sveučilišta starog kontinenta. Ovdje se dakle, relativiziranjem (ne)uspješnosti bavi autor članka, a ne Zoran Mamić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije