Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevita protiv Albe

Mamić: Za mene su vrata Albe uvijek otvorena

Matej Mamić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/2
14.11.2014.
u 14:45

– Naravno, u Albi sam proveo jednu sezonu kao igrač, a onda sam do 2008. radio kao trener u omladinskom pogodnu. Nažalost, u Berlinu sam se teško ozlijedio

Košarkaši Cedevite večeras će u dvorani Dražena Petrovića (19.30 sati) odigrati utakmicu 5. kola skupine Eurolige. U goste dolazi berlinska Alba, klub koji baš kao i Cedevita ima omjer 1-3. Za Mateja Mamića, sportskog direktora Cedevite, dolazak Albe ima poseban značaj.

10 godina bez promjena

– Naravno, u Albi sam proveo jednu sezonu kao igrač, a onda sam do 2008. radio kao trener u omladinskom pogodnu. Nažalost, u Berlinu sam se teško ozlijedio. Stradala je kralježnica i moja karijera bila je u tom trenutku gotova. Naravno da se jako dobro sjećam tog dana. Bio je 25. studenog 2005. godine. Igrali smo prvenstvenu utakmicu sa Trierom. Došlo je do tog nesretnog pada, a u tom trenutku imali smo u njemačkom prvenstvu devet ili deset pobjeda bez poraza – prisjeća se Mamić.

I današnja Alba ima seriju od 7-0 u njemačkom prvenstvu.

– Teško je govoriti koja je momčad bila jača, ona u kojoj sam igrao ili ova današnja. U moje vrijeme Alba nije igrala u Euroligi, a danas igra pa je roster nužno kvalitetniji. Oni danas igraju čvrsto, agresivno. Klub je kao i u moje vrijeme super organiziran. Zanimljivo je da se čelnici kluba nisu promijenili u ovih desetak godina. S puno njih čujem se često, evo danas ću se u malo slobodnog vremena družiti s njihovim sportskim direktorom i glavnim menadžerom. Jasno, mijenjao se stručni stožer. Što se tiče njihova današnjeg trenera Saše Obradovića, dobro se poznajemo i on je vrhunski posložio današnju momčad Albe – istaknuo je Mamić.

Nakon teške ozljede u Albi mu nisu okrenuli leđa.

– Bili su i više nego korektni. Sve su troškove liječenja pokrili i, kada sam se oporavio, dobio sam posao u klubu. Da nisam morao otići u Hrvatsku zbog privatnih razloga, vjerujem da bih i danas radio u klubu. Kada sam odlazio, bilo im je krivo, ali razumjeli su moju situaciju. I siguran sam da su mi tamo vrata uvijek otvorena ako se poželim vratiti – istaknuo je Mamić.

Danas ispred rukometa

Kada je bio u Albi, klub nije igrao u 02 Areni. U njegovo vrijeme košarka je kao sport bila iza nogometa i rukometa, možda i hokeja na ledu. Danas se situacija malo promijenila.

– Ulaskom Bayerna u košarku interes za ovaj sport naglo je povećan. Liga je izuzetno jaka, ima sedam-osam klubova koji igraju u europskim kupovima, vjerujem da će i naslov biti teško osvojiti jer ima nekoliko vrhunskih momčadi – kazao je Mamić.

S Albom nije uspio osvojiti njemačku prvenstvo.

– Nažalost, izgubili smo finale od Kölna. No Alba je bila oslabljena jer su tri bitna igrača bila ozlijeđena. Stanojević, Avery i ja. To je bilo teško nadoknaditi i Köln je pobijedio u tri do četiri utakmice – zaključio je Mamić.

>>Repeša: Čeka nas teža i zahtjevnija utakmica nego protiv Makabija

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
22:52 14.11.2014.

Za Mamića nisu otvorena samo vrata Albe nego i vrata hrvatske nogometne svetinje jer tamo je gazda i šef duša kluba i njegov soimenjak Zdravko..

Avatar comandante
comandante
09:16 16.11.2014.

To ti misliš Mamiću da su ti vrata otvorena, probaj otići pa ćeš vidjeti, malo si se zaletio!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije