Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i u Trećoj HNL

Mamić spasio Varaždince šeste lige: Za dvije godine ste nazad!

\'23.05.2012., Varazdin - Celnistvo Dinama i buduci predsjednik HNS-a Davor Suker stigli su na sastanak s gradonaclnikom Goranom Habusem kako bi pokusali spasiti NK Varazdin. Prije sastanka ugostio ih
\'Marko Jurinec/PIXSELL\'
23.05.2012.
u 18:28

Inicijatori sastanka bili su Branko Ivanković, Zdravko Mamić i Davor Šuker

Nogometni klub Varaždin od sljedeće sezone trebao bi se natjecati u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi – sjever! Tako je dojučerašnji prvoligaš ipak, po svemu sudeći, izbjegao najgori scenarij i izbacivanje u Treću županijsku ligu, nominalno šesti rang natjecanja. To su zaključci s jučerašnjeg sastanka varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša s brojnom i iznimno jakom pregovaračkom svitom iz Zagreba predvođenom Zdravkom Mamićem i Davorom Šukerom.

Spajanje s trećeligašem

– Klub je propustio mnoge rokove da se očuva prvoligaški opstanak. Sad smo dovedeni u situaciju da moramo spašavati što se još spasiti može. Zaključak je da Varaždin mora krenuti od treće lige, i to tako da pronađe klub koji već nastupa u trećoj ligi, da se stvore uvjeti za spajanje klubova, te da na taj način Varteks preuzme trećeligaški status. Očekujem Varteks u prvoj ligi već za dvije godine – poručio je Zdravko Mamić.

No, da bi se to moglo izvesti, NK Varaždin morat će proglasiti stečaj s likvidacijom jer bi u suprotnom i dalje bio pritisnut dugovanjima od 35 milijuna kuna.

– S obzirom na visinu dugovanja i broj vjerovnika, bojim se da je sve drugo osim stečaja s likvidacijom teško ostvarivo u sadašnjim uvjetima – poručio je gradonačelnik G. Habuš.

Dobra je vijest obećanje da će škola nogometa NK Varaždina zadržati prvoligaški status. Naime, promjenom pravilnika HNS-a omogućit će se kadetima i juniorima da se i dalje natječu u društvu najboljih vršnjaka.

Dinamo pomaže mladima

– Kroz sponzorstva osigurat ćemo financijsku stabilnost, a kroz školu nogometa vlastite igrače s kojima ćemo se vratiti među prvoligaše – zaključio je Habuš.

Pomoć školi nogometa obećao je i Zdravko Mamić, najavivši produbljenje suradnje s Dinamom.

S kojim će se trećeligašem Varaždin spojiti još se ne zna. U Varaždinskoj županiji tri su trećeligaša – Ivančica iz Ivanca, ludbreška Podravina i Nedeljanec. Upravo se ovaj posljednji spominje kao najizglednije rješenje.

Ključne riječi

Komentara 16

JA
JackRussell
19:22 23.05.2012.

Hm...nigdje ne vidim tovare da nekoga spašavaju...ma šta pričam, te spodobe ne mogu spasiti niti sebe, gdje će spasiti druge.

Avatar rajon rondo
rajon rondo
22:35 23.05.2012.

mamic sve odlucuje, tko ce biti precjednik hns-a, tko ce biti novi izbornik, tko ce biti prvak i pobjednik kupa, tko ce ispasti iz lige, tko ce se vratiti u 1 liga i kada. taj covjek je mocniji od precjednika rvacke. svaka cast gosp. mamicu !!!!!

MR
mracinovac
18:56 23.05.2012.

Sve po pravu i pravdi. Mamić se ponaša kao Franjo Tahi a završit će kao Gubec Beg.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije