Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marković predao kandidaturu

Mamić: Kakve promjene s takvim suparnikom?

\'04.12.2009.  Hrvatska, Zagreb - Rusanova 13, HNS-Hrvatski nogometni savez. Izvrsni odbor Hrvatskog nogometnog saveza raspravlja o kladionicarskoj aferi. Vlatko Markovic, Zdravko Mamic. Photo: Sanjin
Sanjin Strukic/PIXSELL
30.11.2010.
u 11:48

U pratnji predstavnika svih deset županijskih saveza koji su ga javno podržali, Vlatko Marković predao je svu potrebnu dokumentaciju u kandidaturi za četvrti mandat na mjestu predsjednika HNS-a

U utorak je Vlatko Marković i službeno postao kandidat za predsjednika HNS-a! U ime Zagrebačkog nogometnog saveza, predsjednik Zdravko Mamić, predao je predsjedniku Izborne komisije HNS-a, Stanku Hautzu, kompletnu dokumentaciju za Markovićevu kandidaturu:

- Ponosan sam što u ime ZNS-a i još devet Županijskih saveza, imam tu čast predati predsjedničku kandidaturu za jednoga od legendarnih hrvatskih sportaša i djelatnika. Želim da nas Marković i dalje vodi na isti način, naše su reprezentacije odličnim igrama obilježile ovu godinu, Dinamo i Hajduk imaju realnu šansu prezimiti u Europi. U vrijeme kad hrvatsko gospodarstvo grca, kad se raspadaju tvrtke, HNS je stabilan i nije fer da se sve to omalovažava - rekao je u uvodu Mamić i potom oštrije prokomentirao bitku za Rusanovu:

- Ovo je nedoživljeno, ovakvu kampanju kakvu ima Igor Štimac, nije imao još nitko nikada u Hrvatskoj. Ovo je zapravo borba medija protiv opstojnosti hrvatskog nogometa i Saveza, a sve u korist protukandidata koji nema ni približne reference kao Vlatko Marković. Štimac je dobar retoričar i obećava brda i doline, a mediji su u ovoj kampanji dodirnuli dno dna, jer su se priklonili jednoj strani i krivotvore se podaci s terena - rekao je Mamić, te zaključio:

- U ovoj bi situaciji bilo pravo samoubojstvo mijenjati čelnog čovjeka Saveza. Laž je i neistina da je hrvatski nogomet u mulju, rasulu i raspadu. Sve se u zadnje vrijeme omalovažava, Hrvatska se dijeli, a Vlatko Marković je jamac da neće biti nikakve podjele. Stoga ima našu punu potporu - zaključio je Mamić i najavio vlastitu konferenciju za novinare o predsjedničkoj kampanji.

Predsjednik Izborne komisije, Stanko Hautz, primio je kandidaturu i rekao:

- Potvrđujem primitak, a valjanost ćemo utvrditi najkasnije pet dana nakon zadnjeg roka za predaju kandidatura, a to je 2. prosinca u ponoć. Dakle, Izborna komisija sastat će se 6. ili 7. prosinca. Na odluke Izborne komisije o valjanosti kandidatura, postoji pravo žalbe i eventualnu žalbu rješava Žalbena komisija, čija je odluka konačna i pravomoćna - rekao je Hautz.

Na kraju je Vlatko Marković zahvalio na povjerenju Županijskim savezima koji su ga kandidirali i pročitao je priopćenje, iz kojeg izdvajamo:

- Poštujući demokratsku proceduru, službena prezentacija mog programa uslijedit će tek nakon ispunjenja uvjeta o kandidaturi, u petak ću vas obavijestiti o terminu prezentacije, te konferencije za novinare na kojoj ću odgovarati na sva pitanja - rekao je Marković, 12-godišnji vladar HNS-a, koji je i službeno krenuo po još jedan mandat.

Komentara 20

OB
-obrisani-
23:47 30.11.2010.

Došla plaćenićka i prodana banda rušiti sve što je dobro u Hrvatskoj, a onda će i samu državu Hrvatsku! Nekome smetaju Hrvatske pobjede i barjaci koji se ponosno vijore! Ne daj se Vlatko, ovo smeće od ljudi neće dugo! A A sve se vraća, sve se plaća!

DO
don07
12:56 30.11.2010.

pošto kilo obraza na kvatriću?

AN
antonijo
15:08 30.11.2010.

Gledam na slici dva olosa, zato hrvati podrzite takve, a vi se sakrite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije