Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupština HNS-a za dva dana

Mamić i Marković žele preduhitriti Ministarstvo uprave

\'04.11.2010., Zagreb - Vlatko Markovic, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL\'
Davor Puklavec/PIXSELL
05.04.2011.
u 17:26

Iz HNS-a nisu dali posebno objašnjenje zašto je termin pomaknut sa 19. travnja na 7. travnja.

Sve je iznenadila jučerašnja obavijest glavnog tajnika HNS-a Zorislava Srebrića da će se Markovićeva skupština Hrvatskog nogometnog saveza, umjesto 19. travnja održati za dva dana - 7. travnja!

Što je zapravo potaknulo Markovićevu struju na nepredviđenu promjenu termina? Srebrić je u svom stilu dao diplomatski, neodređeni odgovor.

- Postoji potreba da se situacija dovede u razinu jednog poslovanja koje će omogućiti optimalnu realizaciju. Dat ćemo vam odgovor na skupštini što to znači - kazao je Srebrić.

Je li to još jedna u nizu Markovićevih i Mamićevih vještih akrobacija ili njihovi skupštinari žele što prije vidjeti na čemu su... Je li se na sjednici Izvršnog odbora HNS-a raspravljalo o Ministarstvu uprave koje bi moglo poništiti sve skupštine?

- Nije se o tome posebno raspravljalo, to su izvori iz dnevnih medija. Opće je čuđenje kako se može nešto uzeti zdravo za gotovo, a tekst još nije ni počeo pisati - istaknuo je Srebrić.

Jasno je da strah od teze o poništenju postoji jer zapravo ne bi značio da su stvari vraćene na početak. To bi zapravo značio vjetar u leđa Igoru Štimcu i njegovoj struji, budući da Marković u tom slučaju ne bi u prvom naletu obranio svoju utvrdu. A za Štimca to bi bio novi manevarski prostor za stvaranje možda ipak novog poretka u hrvatskom nogometu.

Prvi put bi se u tom slučaju netko "neutralan" s mehanizmima moći i ovlastima suprotstavio vladajućima u hrvatskom nogometu. Pomaknuta skupština, na kojoj će Marković nesumnjivo imati 25 glasova podrške, zapravo je i poruka ministru Mlakaru kojom se želi preduhitriti odluka o eventualnom poništenju: "Ne možete poništiti našu skupštinu, pa vidite da imamo legitimnu većinu".

Netipično za njega, Srebrić se trgnuo na pitanje je li i on bio kod Ministra uprave Mlakara.

- To nije kazneno djelo niti je zabranjeno. Ne mogu ništa o tome govoriti. Oni će poštivati postojeću proceduru i rokove.

Što ako županijske skupštine nastave podržavati Štimčeve skupštinare?

- To je pitanje perspektive. To će odlučiti organi koji vode savez - kazao je Srebrić koji ne očekuje da će se na skupštini pojaviti Štimčevi ljudi.

Svim su skupštinarima danas poslani pozivi, pa i onim odmetnutim županijskim središtima. Iz tih saveza bit će aktivirani zamjenski zastupnici.

Ključne riječi

Komentara 13

OB
-obrisani-
15:39 05.04.2011.

Hrvatski nogometni savez zlatna koka mafije.

DU
dubrovnik2011
15:58 05.04.2011.

hahahah,sad ce stimac opet sa svojim sad vec kultnim kometarom-nisam iznenaden,to smo ocekivali.ili mozda nije ovo ocekivao?i gdje je pobogu brlekovic,nestade covjek,kao da je u zemlju propao

OB
-obrisani-
06:33 06.04.2011.

Upravo je nevjerovatno da ovog starkelju Markovica( i Srebrica )neki Hrvati jos uvijek podrzavaju.......Fuj!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije