Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVLJE U OBITELJI VLAŠIĆ

Mama Venera: Skakali smo od sreće, to joj je najvrednija medalja dosad

Blanka Venera Vlašić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
30.08.2015.
u 19:20

Veliko slavlje u obitelji: Brat Nikola slavio je sa suigračima u autobusu na putu do Zaprešića.

Nije kružila oko zgrade, to je uvijek bio poseban način Venere Vlašić pri praćenju nastupa Blanke na velikim natjecanjima. Kilometre bi prešla dok joj je kći skakala. A ako ne bi šetala, onda bi se skrila u sušionicu i osluškivala što se događa. Ovaj put promijenila je način praćenja, zajedno s obitelji i susjedima s gornjeg kata namjestila se ispred televizora.

– A što da vam kažem, sad sam totalno prazna, emocije su bile iznimne. Znam, bilo je puno natjecanja, puno medalja, ali ova je stvarno nešto posebno. Nakon svega što je Blanka prošla, nakon ozljede i sada srebro. Sve njene medalje su mi veličanstvene, drage, ali ova je posebna, ova je nešto najviše. I Blanka tako razmišlja – kaže nam Venera Vlašić.

Prvi čestitao Damir Burić

Vratila je film Blankina odlaska u Peking.

– Nismo se nadali medalji, treba biti iskren, pa i Joško je u jednom razgovoru slično rekao. Sjećam se njegovih riječi, rekao da je budemo sretni ako Blanka bude u finalu. A ovo je ludnica, čudo.

Na splitskom Žnjanu bilo je vikanja, navijanja, posebno kada je Blanka preskočila 201 centimetar.

– Gotovo smo stol razbili od sreće koliko smo skakali. A pas od nevjeste se prepao.

Vlašići, skladna obitelj, u kojoj je sport doručak, ručak i večera, ovaj put bili su na tri strane. Blanka i Joško u Pekingu, Venera, Marin i Luka ispred televizora, a Nikola je bio u Hajdukovu autobusu koji se zaputio prema Zaprešiću. Negdje na Dalmatini lovio je kvalitetan signal, preko interneta pratio je sestrine skokove.

–- Pratio sam natjecanje preko interneta, čuo sam se s Marinom, javljao mi je što je doma. Ponosim se Blankom, bio je to težak put. Samo mi u obitelji znamo koliko je propatila, koliko je trebalo odricanja da se vrati tamo gdje joj je mjesto. I vratila se – kazao je Nikola.

Na zanimljiv način pratio je Blankine skokove. Preko interneta je pratio visine, a Marin mu je snimao navijanje u kući Vlašićevih i slao mu poruke.

– Nikola je mogao čuti naše deranje. Ali, čuli smo i mi njega u autobusu, bilo je vikanja – kaže nam Venera.

U autobusu kojim su bijeli putovali, u trenutku kada je Blanka potvrdila medalju odjeknuo je Nikolin krik oduševljenja, prvu čestitku primio je od trenera Damira Burića.

Joško je sve predvidio

Vlašići idu dalje, tata Joško davno je zacrtao neke ciljeve poput Blankina nastupa na Olimpijskim igrama u Riju, pa Nikoline karijere velikog nogometaša. Pokazao je da zna znanje, svi planovi mu se ostvaruju. Blanka je pokazala da će još uveseljavati Hrvatsku, a za Nikolinim nogama jagma je europskih klubova iz Španjolske, Engleske i 
Njemačke. To je obitelj koja zna što radi...

– Blanka će dugo vladati svjetskim skokom u vis, a Nikola će imati impresivnu karijeru – prognozirao je Joško Vlašić prije sedam-osam godina.

Iznosio je razna predviđanja, i u svakom bio u pravu. I uvijek je isticao obitelj.

– Bez udjela svakoga od nas ne bi bilo ništa. Svatko u obitelji ima svoj dio posla, svoje obveze i svi to rade vrhunski. Nije bitno radi li se o kupnji svježih namirnica ili treningu. Sve zajedno donijet će uspjeh - jednom nam je Joško objašnjavao tajnu Vlašićevih.

>>Blanka Vlašić: Nisam mislila da vrijedim za medalju, ali je Bog bio milostiv

>>Kakav povratak Blanke: Osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu!

Komentara 3

PA
Pax
21:55 30.08.2015.

Iskrene cestitke obitelji Vlasic! Bog vas blagoslovio i hvala mu sto nam vas je dao.

KA
kafka
00:05 31.08.2015.

Iskrene čestitke. Bravo Blanka! . . . . . .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije