Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hamilton u ciboni

Mama mi je Hrvatica i bilo bi fenomenalno igrati za Hrvatsku

'HamiltonDeda1_dbr_spo_20081'
''
20.08.2012.
u 21:39

– U avionu sam se pokušavao prisjetiti hrvatskog pa sam slušao suputnike – kaže Cibonino pojačanje

Čekajući Cibonino američko pojačanje Justina Hamiltona, upoznali smo njegova djeda Miroslava i ujaka Hrvoja Kanturu. Oni su nam rekli da je Justinova majka Tamara rođena u Zagrebu i da je Justin godinu dana svog života proživio u maminu rodnom gradu pohađajući OŠ Pantovčak.

– Moja kćerka htjela je da Justin nauči hrvatski, da ide u hrvatsku školu, no na kraju su više profitirala naša ostala djeca i unuci koji su uz njega učili engleski – rekao je djed.

Prije nego što ih je Justin izgrlio, doznali smo još i to da se novi Cibonin igrač nedavno oženio (12. kolovoza).

– Supruga će doći kada se ja smjestim, a ja sam sretan što sam opet u Zagrebu. Imao sam opcije u Španjolskoj, no presudan je bio moj razgovor s trenerom Mršićem. Na prvu smo ostvarili dobar kontakt.

A Justin je igrač koji igra leđima košu, zna i dodati iz reketa, ali i dobro šutira, a za centra je dosta pokretljiv.

– Ljudi iz Miamija, NBA kluba koji na mene polaže prava, zadovoljni su mojim izborom, a ja očekujem da ću ovdje napredovati do standarda koji se traže za NBA centre.

Ako do toga dođe, onda će zacijelo postati zanimljiv i hrvatskom izborniku Jasminu Repeši.

– Uh, jako bih volio igrati za Hrvatsku. Bilo bi to nešto fenomenalno. S obzirom na to da je mama Hrvatica, već sam bio pokrenuo postupak da dobijem hrvatsku putovnicu i prije nego što se Cibona pojavila kao ideja.

Ključne riječi

Komentara 6

NE
neverane
22:13 20.08.2012.

Da taj zna igrat, ne bi u Ciboni bio već u NBA.

NE
neverane
22:31 20.08.2012.

Živi bili pa vidjeli.A nenego je izgleda iskusan košarkaški stručnjak, specijalista za košarkaše sa Pantovčaka.Kakva smijurija od članka.

CA
carpediem
23:36 20.08.2012.

Dobro dosao u svoju drugu domovinu a sad zavisi od tebe mozda ti postane i prva domovina, a svi bise radovali kad bi pokazao dobre rezultate za Cibonu i Hrvatsku. Zelim ti mnogo srece.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije