Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Emilija Prosinečki uvjerena je da će njezin sin biti omiljen, ali ne zna kako će podnijeti trenerski pritisak

Mama Emilija: Strah me za Robija!

Robert Prosinečki (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/20
10.12.2010.
u 19:27

Sada sam trener Zvezde i neće biti noćnih izlazaka, nećete
me vidjeti na splavu, kaže Žuti

Broj starog telefona u Čemehovcu danima nije bio tako tražen. Novinari beogradskog Pressa radili su veliku priču o obitelji Roberta Prosinečkog. Svi se sjećaju pokojnog oca Đure, mama Emilija nije toliko poznata medijima. Podrijetlom je iz Čačka, odakle su stizale čestitke.

– Svi zovu, čestitaju, a ja sam jednostavno nekako uplašena, bojim se za svog Robija – rekla je mama Emilija.

U Beogradu je Žuti dočekan kao velika zvijezda, svi su uz njega.

Veliki je emotivac

– Ma, ne mislim ja da on neće u Beogradu biti omiljen, već je jednostavno posao nogometnog trenera vrlo težak i stresan. I znam da će na njemu biti velik pritisak, ali jednostavno se nadam da će se povijest ponoviti. Da će moj Robi, kao što je u Beogradu postao velik igrač, krenuti i u trenersku karijeru koja će također biti pamtljiva.

Bojite li se reakcije u Zagrebu?

– Ma, ne bojim se jer je Robi omiljen posvuda gdje se pojavio. On je veliki emotivac, najteže mu pada što neće svaki dan ujutro voditi svoje djevojčice u školu. Ali, dobro, nije Beograd na kraju svijeta. Često će dolaziti, posjećivat ćemo ga i držati palce da Crvena zvezda pod njegovim vodstvom opet bude velika i uspješna.

Robi će vikend provesti u Čemehovcu, a mama je otkrila što će mu skuhati.

– Robi obožava sarmu. Napravit ću veliki lonac, uz to će popiti sok, svi ćemo zajedno biti sretni i veseli.

Robert Prosinečki posebno se veseli vikendu u Zagorju.

– Nigdje se tako ne odmorim. Mama skače oko mene, jednostavno, tamo se vratim u djetinjstvo.

Robi nije živio noćni život Beograda u noći s petka na subotu kao njegovi prijatelji. Već je prije ponoći bio u sobi hotela Intercontinental.

– Sada sam trener Crvene zvezde, nema noćnih izlazaka, sigurno me nitko neće vidjeti na splavovima ili negdje drugdje. Osim toga, posljednji dani bili su veoma stresni, premoren sam i jedino što želim jest pobjeći u Zagorje, isključit ću mobitel na nekoliko dana – pričao je jučer rano ujutro Robert Prosinečki, dok je žurio u Zagreb na prezentaciju Vlatka Markovića.

Došao je podržati predsjednika koji ga nije volio, koji mu u prvom mandatu nije želio dati plaću zbog toga što nije završio školu.

Vlatko treba nasljednika

– Slaven Bilić i cijeli stožer imali su odličan odnos s Vlatkom. Moram doći tamo, smatram to moralnom obvezom.

Napustili ste HNS, kako gledate na utrku za predsjednika?

– Kao prvo, ovo kao da je neka imaginarna bitka Baracka Obame i Billa Clintona. Ne pamtim takav medijski rat, takav medijski pritisak.

Prati li se to jače od utrke za predsjedničko mjesto u Realu?

– Da, sigurno.

Dolaskom na promociju svima ste jasno poručili za koga ste u ovoj utrci.

– Da se razumijemo, Marković i Srebrić imaju dosta godina, ali ja sam za opciju da stvore svog nasljednika i onda napuste Rusanovu. Nije jednostavno preko noći i bez iskustva voditi savez.

Kakvo je vaše mišljenje o Štimcu?

– Ne želim komentirati njegovu kampanju, njegov stil. Eto, to je sve što ću reći.

A Šuker?

– Pa, vrijedi isto kao i za Štimca. To su bili moji suigrači iz vatrene ere, ne volim o njima govoriti. Ne da se ne bih nekom zamjerio, jednostavno se nadam da će jednog dana raditi u hrvatskom nogometu.

Dinamo u srijedu igra jednu od najvećih utakmica u povijesti. Svi smo ostarili, neki se nisu ni rodili, a Dinamo nije prezimio u Europi.

– Sada ću malo razmišljati o svojoj Crvenoj zvezdi. Znam da Dinamo čeka velika utakmica, naravno da ćemo u srijedu svi to gledati, nadam se da Vaha ima momčad i taktiku i da će, eto, plavi napokon prezimiti u Europi.

240  tisuća eura godišnje na Marakani će zarađivati Robert Prosinečki

27 milijuna eura ukupna je vrijednost Zvezdine momčadi

ROBERT PROSINEČKI, trener Crvene zvezde:

- Dinamo? Sada ću malo razmišljati o svojoj Crvenoj zvezdi. Nadam se da Vaha ima taktiku i da će prezimiti u Europi.

Komentara 27

ŠI
šimuka
20:56 10.12.2010.

Mama Emilija, pa kaj se brineš ,to su tvoji čedeki.

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
21:09 10.12.2010.

Samo je ono smeće tito ostavljao \"naslednike\"U demokratskoj državi ne treba podobnih.Da ste k čemu onda bi se svi skupa borili i izborili za Dinamo ,vi koji bi trebali biti dinamovci.Ali ne.nemate vi te hrabrosti.radije idete za trenere CZ,na čijem stadionu stoje slike četnika sa šmajserima,pa tamo govorite \"iz srca\" kako ti robi reče.Brus.Bojite se da vam Mamić ne iščupa uši.I nemoj se zavaravati.Narod ovaj tvoj čin ne odobrava.Sve ovo što nam novinari sada serviraju je, namještena slika presretnog puka,koji se raduje tvojem trenerskom uspjehu.Ne želim nikome zlo,ali treba pripaziti da se ne vratiš teško razočaran.Samo onda će i ovdje biti prekasno za tebe.

OB
-obrisani-
21:16 10.12.2010.

A kuda ćeš se vratiti nakon kaj te \"storpediraju\" iz zvezde? Misliš li da ćeš ikada biti srdačno dočekan? Malo sutra, jenput si nas prešel, i to je to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije