Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska - Crna Gora 85:71

Maljković: Budete li ovakvi na Eurobasketu, možete daleko!

hrvatska košarka
Sanjin Strukić/Pixsell
07.08.2011.
u 11:07

Hrvatska je turnir zemalja nastalih raspadom Jugoslavije otvorila pobjedom nad Crnom Gorom 85:71

Uz 25 koševa Bojana Bogdanovića Babe i sjajnu razigravačku rolu krilnog centra Damira Markote Šveđe, na otvaranju ljubljanskog turnira Hrvatska je pred 1500 gledatelja uvjerljivo pobijedila Crnu Goru (85:71).

- Bude li Hrvatska ovako igrala i na Eurobasketu, bit će kandidat za vrlo visok plasman. Hrvati su igrali neobično strpljivo u napadu, a Markota je za mene bio igrač utakmice, dakako uz Bojana za kojeg svi znamo da može puno - ustvrdio je Božo Maljković, izbornik Slovenije, sutrašnjeg (21 sat) suparnika naših na turniru zemalja nastalih raspadom bivše SFRJ.

- Čestitam, pobjeđivanje nije u ovoj fazi prioritet, ali je pobjeđivati ipak važno. To ulazi u podsvijest - kazao je Duško Vujošević hrvatskom izborniku Joki Vrankoviću.

Vujošević je savjetnik crnogorskog izbornika Dejana Radonjića koji je razloge slabog postotka šuta svoje momčadi tražio u prekjučerašnjem silasku s visinskih priprema sa Zlatibora. Svjestan da se prvi mačići u vodu bacaju likovao nije niti hrvatski izbornik.

- Tek smo na početku i ne treba mi euforija. Parirali smo im u skoku i imali 19 asistencija i to je ono što me čini zadovoljnim - kazao je Vranković.

Draper je povukao u prvom dijelu, Popović u nastavku. Bogdanović je trpao u koš sve što bi kreirali za njegov šut (pet trica), pri čemu se u drugom poluvremenu isticao Markota. Tomas je uknjižio čak 22 minute (10 koševa, 7 skokova), a naši tornjevi su bili odlični u realizaciji (Tomić) i u zatvaranju reketa (Barać). Barać i posebno Žorić sjajno su se nosili s najsnažnijim europskim centrom Pekovićem (10 koševa, 7 skokova).

Hrvatska: Tomić 13, Popović 2, Bogdanović 25, Stipčević -, Tomas 10, Draper 13, Simon 2, Markota 9, Žorić 5, Andrić, Rudež 2, Barać 4.

Komentara 1

AN
Andreeejjj
09:46 08.08.2011.

Novinarčić Brajdić, pa šta je tebi šovinistički nacionalista? Otkud tebi toliko Bosanaca u Ljubljani? Pa u Bosni pa tako u Ljubljani žive njihova sva 3 naroda (Srbi, Hrvati, Bošnjaci), ne čini ti se to logično? A uostalom tebi opet smeta koliko nacionalnosti živi bilo gdje, pa tako i u Sloveniji? Pa i kod nas u Hrvatskoj živi mnogo Srba, Bosanaca, Slovenaca, Makedonaca, Albanaca, ali se ne smiju deklarirati tako, jer mi HRVATI ne trpimo a kasmoli volimo bilo koga, čak ni sami sebe, na veliko žalost! Uostalom ovdje je rijeć o košarki tj sportu a ne o politici, ako nisi znao jadni, sitni novinarčić!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije