Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova zvijezda

Mali Perica od 192 cm: sa 17 rušio Dinamo, s 21 vodi Hrvatsku na EP

Stipe Perica
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
08.09.2016.
u 16:28

– Uveo sam ga u momčad sa 16 godina vidjevši u njegovim očima glad za pobjedom, golemo samopouzdanje. Bio je to pun pogodak, Stipe je eksplodirao!

I mnogo razvikaniji igrači mlade reprezentacije mogu se pokriti ušima pred spektakularnim učinkom Stipe Perice (21), centarforom Udinesea koji je u posljednje četiri kvalifikacijske utakmice postigao šest pogodaka! Od osam hrvatskih. U samo 278 minuta provedenih na travnjaku!

Mlada reprezentacija tako efikasnu špicu nije imala još od Eduarda da Silve, čiji je učinak u ciklusu 2004.-2006. bio sedam pogodaka.

Tko je zapravo taj mali Perica čija nas statistika fascinira? Nije baš mali, ima 192 cm i dosje kojim se ne može pohvaliti baš puno napadača. Stipe zadarski sa 17 godina (2012.) nokautirao je Dinamo u Maksimiru postigavši dva pogotka za Zadar i izbacivši plave (s Čačićem na klupi) u osmini finala kupa (3:2). Trener mu je tada bio Ferdo Milin.

– Uveo sam ga u momčad sa 16 godina vidjevši u njegovim očima glad za pobjedom, golemo samopouzdanje. Bio je to pun pogodak, Stipe je eksplodirao! Od tada je znatno napredovao, ojačao je, dobio na masi, ali i mirnoći u realizaciji – kaže Milin, danas izbornik selekcije do 19 godina.

Stipe Perica kod izbornika mlade vrste Nenada Gračana nije uvijek bio u prvom planu, ali stari riječki nogometni šmeker o Zadraninu je uvijek govorio u superlativima, čak i kad mu, zbog neigranja u Udineseu, nije bio na popisu.
Perica je poznat i kao jedan od rijetkih igrača koji je imao kuraže odbiti Dinamo, prije tri godine, premda je tadašnji gazda Zadra Reno Sinovčić navijao da se dečko preseli u Maksimir.

Umjesto Dinama, Perica je odabrao Chelsea, u kojemu uopće nije igrao pa se zaputio na posudbu u nizozemsku NAC Bredu, pa u Udinese, koji je sad njegov vlasnik. Stipe igra za 250.000 eura godišnje...

Nastavi li ovako, nećemo morati brinuti za Mandžina nasljednika. Imamo Pericu, još jednoga majstora iz nepresušnoga zadarskoga izvora: Pršo, Modrić, Vrsaljko, Subašić...

Dragulj Perica iz doista odlične berbe 1995., Livaković, Jedvaj, Rog, Pašalić, Pjaca...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije