Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUP NACIJA

Mali nadoknadio zaostatak 4:0!

Angola Mali
AFP
10.01.2010.
u 23:02

Senzacionalnu utakmicu odigrali su domaćin Angola i Mali na otvaranju 27. izdanja Afričkog kupa nacija. Iako je Angola do 79. minute vodila s 4:0, a do 88. minute s 4:1, konačni rezultat bio je 4:4.

Navijači Malija slavili su nakon posljednjeg sučevog zvižduka kao da je njihova selekcija pobijedila u ovoj utakmici, što i ne čudi s obzirom na razvoj događaja.

Utakmica je počela s minutom šutnje za žrtve terorističkog napada na reprezentaciju Toga u petak, u kojoj su dvije osobe iz reprezentacije smrtno stradale, dok ih je devet bilo ranjeno, pa je glasnogovornik natjecanja u nedjelju i službeno potvrdio da se Togo povukao s 27. izdanja Kupa nacija.

Domaćin Angola i Mali otvorili su prvenstvo dvobojem u A skupini u Luandi. Domaća reprezentacija nakon prvog poluvremena je vodila s 2:0, dvostruki strijelac bio je Flavio, u 36. i 42. minuti. Nakon što su Gilberto u 67. minuti i Manucho u 74. pogocima iz penala odveli svoju selekciju na prednost 4:0, vjerojatno nikome nije palo na kraj pameti da bi Mali mogao izbjegnuti svoj prvi poraz na utakmicama AKN-a kada su u pitanju dvoboji 1. kola.

Međutim, reprezentativci Malija nisu odustali, do kraja utakmice uspjeli su s četiri pogotka osigurati jedan bod. Dva pogotka postigao je Seydou Keita, 79 minuti i trećoj u sudačkoj nadoknadi. Jedan je dodao Frederic Kanoute u 88. minuti, a još jedan, onaj posljednji za 4:4, Mustapha Yatabare u petoj minuti sudačkog dodatka!

U ponedjeljak će prvi dvoboj u A skupini odigrati Alžir i Malavi.

Afrički kup nacija, 1. kolo A skupine:

Angola – Mali 4:4 (Flavio 36, 42, Gilberto 67 – 11 m, Manucho 74 – 11 m /Keita 79, 90+3, Kanoute 88, Yatabare 90+5)

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije