Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAOLO MALDINI

Maldini: Plakat ću na svojem oproštaju

20.04.2009.
u 09:23

Mnogi nogometni zaljubljenici plakat će na utakmici posljednjeg kola talijanskog prvenstva (31. svibnja) između Fiorentine i Milana. Na toj će utakmici svoje zadnje minute za Milan odigrati Paolo Maldini.

Umirovljenje dresa 3
– Uvijek sam zamišljao kako će izgledati dan mog umirovljenja i sad sam siguran da će to biti jako, jako tužan dan za mene. Ipak bit će dostojanstven jer napuštam sport koji mi je tako puno dao, toliko užitaka i kao sportašu i kao čovjeku – rekao je Paolo Maldini.

Omladinskom pogonu Milana pristupio je 1978. godine, a u Seriji A debitirao je 1985. godine kao šesnaestogodišnjak. Otad je nanizao 24 igračke sezone u kojima je za rossonere igrao u više od tisuću utakmica. Uvijek je ostao vjeran Milanu, nikad nije razmišljao o ponudama drugih klubova.

– Ponosan sam što sam cijelu igračku karijeru proveo u Milanu. Izgubio bih se da sam ikad promijenio klub. Bilo je i nekih gorkih trenutaka koje mogu pripisati određenim porazima, no ipak je bilo puno više onih lijepih – ističe Maldini.

Milanski klub umirovit će dres Paola Maldinija s brojem tri, a sam Maldini je najavio da će ga moći odjenuti samo njegovi sinovi ako jednom budu igrali za Milanovu momčad.

Posao s tekstilom
Njegov stariji sin Christian (13) na najboljem je putu da to i postigne jer je jedan od darovitijih nogometaša u Milanovu omladinskom pogonu.

Rekorder je i po broju nastupa za talijansku reprezentaciju, čiji je dres nosio 126 puta i postigao sedam pogodaka. Unatoč dugotrajnom reprezentativnom stažu, nikad s azzurrima nije uspio osvojiti trofej. Najveći uspjesi su mu finale Svjetskog prvenstva u Sjedinjenim Državama 1994. i Europskog prvenstva u Nizozemskoj i Belgiji 2000. godine.

Odbacio je mogućnost da po završetku karijere bude trener, poput njegova oca Cesarea.

– Ne mogu se zamisliti daleko od nogometa, no sigurno ne na mjestu trenera. To bi bilo previše stresno za mene. Imam tekstilnu tvrtku i nešto nekretnina, pa ću se djelomično i time baviti – zaključuje Maldini.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije