Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAJNE DERBIJA Prvi topnik Vinkovčana o borbi za Slavoniju

Malčić: Dobit ću batine, ali ću ih i dijeliti

19.04.2009.
u 12:28

Sve oči Ultrasa danas su uperene u njega iako je ne tako davno razmišljao da objesi kopačke o klin. Željko Malčić predugo je čekao svoju priliku na velikoj sceni i umalo je propustio.

Da smo dobili Dinamo...

- Ljeto prije nego sam potpisao ugovor, bilo je govora da ću doći u Cibaliju. Spremao sam se, nabijao kondiciju, ali su onda zvali Vuku i odustali od mene. Tada sam razmišljao da se prihvatim nekog ozbiljnog posla – iskreno priznaje već drugu sezonu za redom prvi topnik Vinkovčana.

Smoje će igrati s turbanom


S glavom je sve u redu. Onih nekoliko šavova koje je zaradio u Kranjčevićevoj neće ga spriječiti da kao kapetan ne povede svoju momčad u Vinkovcima.
– Možete misliti kako ću se štedjeti – kaže Steinbrücknerov najbolji pojedinac ove sezone Ivo Smoje.
Konce će mu izvaditi uoči utakmice, ali ipak će morati igrati sa zaštitom.
– Napravit će mi nekakav turban. Uvažavam Cibaliju, ali nama je ovo bitan dvoboj kako bismo se uključili u borbu za nastup u Europi – kaže Smoje.
Radio je kao konobar, špediter na graničnom prijelazu, godinama se povlačio po igralištima županijskih liga prije nego što se vinkovači prvoligaš konačno odredio o njemu. Danas kad u završnici sezone Cibaliji gori pod petama, Malčić je jamac boljih dana.

- Nema nervoze u svlačionici. Nema ni potrebe za tim jer imamo još dosta utakmica odigrati. Iako da smo dobili Dinamo, bila bi to druga priča. Ovako se moramo još dobro oznojiti da bismo osigurali ostanak – kaže Malčić.

Najteža utakmica
Prva prilika za bijeg iz opasne zone je Osijek. Bijelo-plavi su ove sezone već dva puta pobijedili Vinkovčane, a na Lenijama su spremni na osvetu. Uostalom, gradovi na Dravi i Bosutu ne žive baš u ljubavi i nije nebitno tko će biti gazda u šoru.

- Osjeti se napetost. Još kako! Kao i uvijek uoči slavonskog derbija. Nabrijani smo i jedni i drugi. S Osijekom je, uostalom, teže igrati nego s Dinamom i Hajdukom jer to uvijek bude više tučnjava nego utakmica. Znaš da ćeš dobiti, ali i dati batina – priznaje Željko Malčić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije