Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sramota grada i države!

Maksimirskom travnjaku više nema spasa, prijeti poplava

u2
Željko Hladika
27.03.2010.
u 22:15

Stanje travnjaka u Maksimiru lošije je nego ikada, među ostalim, posljedica je to i koncerta U2 u kolovozu prošle godine.

Sjeverna tribina jučer nije bila otvorena jer grad nije platio struju. A brojilo za struju je njegovo. Svu ostalu struju plaća Dinamo. A Zagreb je svoje brojilo potrošnje struje stavio na sjever jer su ondje njegovi poslovni prostori. Tih 25.000 (slovima dvadeset i pet tisuća!!!) četvornih metara poslovnih prostora koji su uređeni u roh-bau sustavu nikad nikome nije iznajmljeno pa je Zagreb ostao bez, prema grubim procjenama (kvadrat najma oko 15 eura), oko 30 milijuna kuna (četiri milijuna eura).

Cijevi puknule, voda stoji

Taj prostor polako propada, na tribini nema krova pa ulazi voda, beton trune, po radnicima padaju pločice koje su vrhunske i vrhunski postavljene. Popeli smo se na tu tribinu, ondje nije ukraden ni gram ljepila za pločice, sjajno su postavljene, ali vlaga čini svoje.

Nogometno gledajući, pogled s tog sjevera još je gori kad se s poslovnih prostora glava okrene prema travnjaku. Nekad ponos Maksimira, 50 godina star travnjak koji je postavio još otac današnjeg direktora stadiona danas je livada. Slaba livada, nije ni za košnju ni za pašu. Sa sjeverne se tribine vidi gdje je stajao mix-pult za koncert U2, gdje su bili nosači tribine. Tu je popucala drenaža ispod terena, betonske cijevi koje je tata Sakoman postavio kad se radio teren.

– Nema tu pomoći, cijevi su puknule i voda ne odlazi. Teren bi morao imati pad, pet posto od sredine prema aut-linijama. Cijevi bi trebale biti kao riblja kost, a ovo što je sada ispod travnjaka izgleda kao zgužvani list papira – veli današnji direktor stadiona Miljenko Sakoman.

I nema nade da će sutra taj travnjak biti dobar. Na njemu bi Dinamo trebao igrati kvalifikacije za Ligu prvaka, na njemu bi Hrvatska trebala igrati kvalifikacije za Euro 2012. Pa kako? Bojimo se – nikako.

– Treba vidjeti što će grad odlučiti, kakvi su planovi. Ništa ne znači kupiti novi travnjak, to je najjednostavnije, ali to nije rješenje. Jer, prva jača kiša sve će opet pokvariti, imat ćemo jezero na terenu – veli Sakoman.

Dinamo je na jednom od pomoćnih igrališta našao rješenje i od lošeg kaljužastog terena napravio izvrstan travnjak.

– Može se i na glavnom terenu to napraviti kao nekakvo rješenje, staviti plitku drenažu, plastične cijevi koje bi odvodnjavale. I onda ima smisla kupiti novu travu. A kad se to već radi, može se napraviti i grijanje travnjaka, to ne bi mnogo poskupilo ulaganje. No, ipak treba vidjeti što će na kraju biti sa stadionom – zaključio je Sakoman.

Država mora reagirati

Na potezu je, po stoti put, grad. Ali i država. Stadion Zagrebu treba, stadion i državi treba i tog nam je srama dosta, sramota je kad nam se kolege iz Azerbajdžana smiju. Jer, Maksmir je svjetlosnu godinu iza njih. Dosta je da se sramimo mi koji dolazimo na taj stadion, da se srame Dinamo i reprezentacija, vrijeme je da se počne sramiti netko drugi. Gradski vijećnici, ministri, vi koji ste plaćeni da vodite ovu državu. A zbog vas se naš sport srami. I mi građani s njime.

Komentara 16

IZ
izbrisan
08:53 28.03.2010.

misho32 Molim te procitaj sve komentare,pa se malo zamisli nad ovim sto zvrljas.

OV
over
13:28 28.03.2010.

nasa posla..

ZA
zagabria1
23:19 27.03.2010.

naš je nogomet otišao u istu stvar ko i sve ostalo kod nas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije