Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUKOV JUNAK

'Majka me pitala: Marko, što si to napravio, svi me zovu'

Hajduk, Hrvatski dragovoljac, Torcida (1)
Igor Kralj/Pixsell
21.10.2013.
u 18:40

– Čestitam, Marko, što si to napravio, svi me zovu – dan poslije majčinu poruku, najdražu čestitku, prepričava Marko Bencun.

Gospođa Zdenka Bencun u Međugorju se odmarala nakon još napornog radnog dana u svom pansionu “Bencun” kad je krenulo... Mobitel joj nije prestao zvoniti, bila je nedjelja navečer. Njezin srednji sin, 20-godišnji Marko, postao je Hajdukov heroj. A ona to nije ni znala.

– Čestitam, Marko, što si to napravio, svi me zovu – dan poslije majčinu poruku, najdražu čestitku, prepričava Marko Bencun.

Godinama smo gledali tog klinca iz Međugorja, rođenog u Metkoviću, koji kaže: “Ja sam Međugorac, Hercegovac”. Svaki dan nešto prije podneva dolazio je u Hajdukov restoran na ručak. Krhki dječarac lagana hoda baš tako i igra. Sve izgleda lagano, ali u Bencunu ima ono nešto.

– Ovaj će mali biti pravi, samo treba pustiti kočnicu i dobiti malo krvi – još kad je bio na posudbi u Dugopolju uvjeravao nas je legendarni Hajdukov igrač i skaut Dražen Mužinić Frfa.

Baš je Mužinić malog otkrio, doveo ga u Hajduk.

– Da, doveo me u Hajduk kada sam završio prvi razred srednje škole. A u Međugorju me trenirao Mišo Krstičević, on me preporučio – kaže Bencun.

Krstičević ga je i gurnuo u prvu momčad pa ga je u proljetnom dijelu prošle sezone poslao na novu posudbu, ovaj put u Primorac iz Stobreča.

– Bilo je to teško razdoblje, ali u drugoj ligi, bez obzira na to što smo ispali, dobio sam toliko potrebno iskustvo. Ovo ljeto trener Tudor dao mi je prigodu, nadam se da sam je iskoristio – kazao je Bencun.

Dva Bencunova gola Hrvatskom dragovoljcu gurnula su Hajduk na vrh. Kada je zabio prvi, skinuo je dres, dobio žuti karton, a pri drugom, onom u sudačkoj nadoknadi, htio je opet skinuti dres.

– U posljednjem trenutku sjetio sam se da već imam žuti. Morali biste biti u mojoj koži da to osjetite. Osjećaj je bio fenomenalan, baš kao i ozračje u Kranjčevićevoj, bilo je kao da igramo u Poljudu. Pogotke posvećujem pokojnom ocu Ivanu koji me doveo u Hajduk – rekao je Bencun koji se nada da ovaj Hajduk može puno toga napraviti.

– Idemo iz utakmice u utakmicu, dokazali smo da možemo. Sada je važno pobijediti Lokomotivu, održati ovaj ritam do derbija s Dinamom – kazao je Bencun.

U međuvremenu će se posvetiti svojim standardnim obvezama. Dakle, trening, ali i briga o mlađem bratu Luki.

– Živimo zajedno, ja sam mu kao skrbnik. On igra u kadetima Splita, ide u Komercijalnu školu. Odem i na informacije, moram paziti kako mu ide u školi – kaže skromni mladić.

Ima njih Bencuna nogometaša. Trojica su braće, najstariji Mateo, iznimno brz, bio je prvi u Hajduku.

– Sada više ne igra nogomet, posvetio se fakultetu. A tko je najbolji? Valjda ja, no to je zasad, vidjet ćemo kad Luka stasa – kazao je Bencun.

Cilj mu je ustaliti se u prvoj momčadi Hajduka.

– Kad bi stalno bilo ovako, da uđem i dam gol-dva, onda ne bih imao ništa protiv da budem na klupi, ha-ha – uz osmijeh je završio Bencun.

>> Bencun u 92. minuti donio Hajduku tri boda i vrh ljestvice!

>> Bencun donio prvo mjesto: Pogoci su za majku i curu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije