Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILD TVRDI

Magath otpisao Rakitića?

Ivan Rakitić
Reuters
31.10.2009.
u 10:05

Ugovore osmorice najskupljih nogometaša u Schalkeocvoj svlačionici, među kojima je i Hrvat Ivan Rakitić, trener i sportski direktor kluba Felix Magath namjerava temeljito pročistiti.

Piše tako njemački dnevnik Bild u subotnjem broju.

Razlog drastičnom rezu, koji će predstavljati prodaju najvećih zvijezda ili značajno reduciranje njihovih ugovora, leži u golemoj zaduženosti kluba iz Gelsenkirchena: Schalke trenutačno duguje 137 milijuna eura ne računajući preostali iznos kredita za Arenu!

Iako je tijekom tjedna vodstvo kluba uspjelo realizirati kredit od 25.5 milijuna eura koji će pomoći servsiranju tekućih obveza, Magath zna da pod svaku cijenu u neposrednoj budućnosti mora uštedjeti što veću količinu novca. Zbog toga će, piše Bild, nastradati najskuplji igrači u, stoji, precijenjenome igračkom kadru, na koji u proračunu otpada oko 55 milijuna eura godišnje. Baš zbog toga Magath je ove sezone počeo forsirati igrače iz klupskog podmlatka.

Najzvučnija su imena među pobrojanom osmoricom igrača Kevin Kuranyi i Brazilac Rafinha. Magath bi ih rado prodao, i to ne pod pretjeranim uvjetima, već sljedećeg siječnja. Problem je što Kuranyju (27) istječe ugovor sljedećeg ljeta. On bi ga želio produžiti i ostati. Najskupljeg igrača, koji zarađuje oko 3.8 milijuna eura na godinu, Schalke se, tvrdi Bild, praktički već riješio.

Šestorica ostalih, za sljedeću sezonu navodno već prekriženih igrača, redom jesu: Halil Altintop, Gerald Asamoah, Levan Kobiašvili, Ivan Rakitić, Vicente Sanchez i Albert Streit.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
13:20 31.10.2009.

Eh da je Bandic gradonacelnik Gelsenkirchena vec bi se to nekako \"sredilo\" ...

BU
burumi
12:27 31.10.2009.

Bravo Magath! Sve neke zvijezde, a na terenu nisu ni za ku*ac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije