Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
aba liga

Maestralni Bundović i združeni 'čopor' za važan ulov: Cibona u Beogradu izborila pobjedu

Beograd: 4. kolo ABA Admiral bet lige, KK Mega MIS - KK Cibona
dusan milenkovic
24.10.2022.
u 07:30

Vrijednu pobjedu ostvarili su vukovi protiv Mege.

Kada vam je u nekom natjecanju glavni cilj da se sačuvate od ispadanja, onda vam je svaka gostujuća pobjeda iznimno vrijedna, a upravo takve bodove osvojila je Cibona u Beogradu pobijedivši domaću Megu (100:93, 91:91). Združeni vukovi vodili su veći dio utakmice, sve do 37. minute, a na koncu se sve rješavalo u produžetku u kojem je gostujući sastav dopustio domaćinu da za pet minuta zabije samo dva koša (9:2).

Kod pobjednika prednjačio je centar Bundović (28 koševa, 6 skokova) koji je tri od svojih pet trica pogodio preko dojučerašnjeg cibosa Brankovića (9 koševa, 6 skokova, 3 asista). Uporište Cibonina trenera Josipa Sesara, u drugoj (n)ovosezonskoj pobjedi u ABA ligi (u četvrtom nastupu) bili su još i krilni-centri Mazalin (14 koševa, 7 skokova) i Baković (13 koševa, tri trice) te braniči Majcunić (15 koševa) i Cibonino srpsko pojačanje Aranitović (10 koševa, 8 skokova, 3 osvojene lopte). A svoj doprinos dali su i razigravači Kapusta (10 koševa) i Radovčić (10 koševa). Bila je to doista momčadska pobjeda cibosa.

– Zbog problema s ozljedama igrali smo sa samo osam igrača, no jednoj mladoj i poletnoj momčadi uspjeli smo oduzeti trku što je bio i ključ ove pobjede – kazao je Sesar čiju je analizu 'ovjerio' i Megin trener Marko Barać:

– Gosti su uspjeli u namjeri da nas uvedu u ritam koji im odgovara, igru pet na pet i čitanje napada. I znalački su napadali naše slabosti. 

Standings provided by Sofascore

>> VIDEO: Prva reakcija slavnih Sinkovića nakon što im je pukao nevjerojatan niz dug 12 godina: Vratit ćemo se!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije