Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10. MEDALJA NA SP

Mađarski izbornik: Protiv Hrvatske nam je bilo teško kao u finalu

Tibor Benedek
Miho Dobrašin
04.08.2013.
u 18:14

- Razlika između prvih pet ekipa je minimalna, to su momčadi podjednake snage. Prvenstvo je bilo iznimno izjednačeno - rekao je Benedek poslije finalne pobjede 8:7 nad Crnom Gorom.

Protiv Hrvatske u polufinalu i Crne Gore u finalu bilo nam je podjednako teško, a odlučivale su nijanse, rekao je Večernjem listu trener Tibor Benedek, nakon osvajanja naslova Svjetskog prvaka.

Mađarska je osvojila svoju desetu medalju na svjetskim prvenstvima što još nikome nije pošlo za rukom.

- Razlika između prvih pet ekipa je minimalna, to su momčadi podjednake snage. Prvenstvo je bilo iznimno izjednačeno - rekao je poslije finalne pobjede 8:7 nad Crnom Gorom.

Mađarska, koja je poput Hrvatske u Barcelonu došla u promijenjenom sastavu u odnosu na Olimpijske igre u Londonu, odnosno promijenila 5 igrača, strahovala je od prvenstva. Cilj im je bilo osvajanje medalje.

- Daniel Varga, naš kapetan i najbolji igrač prvenstva, bio je ozljeđen uoči početka i nismo bili sigurni možemo li računati na njega. Srećom, zaigrao je -  rekao je Benedek.

Mađari, predvođeni Vargom, igračem riječkog Primorja, namučili su se u skupini.
Nakon što su odigrali 9:9 s Fatovićevom Australijom uvukao se strah.

- U tim trenucima nismo znali koliko možemo. Zato je utakmica s Grčkom u četvrtfinalu bila najteža i najvažnija za nas - istaknuo je.

Mađari su pobijedili Grke 9:3 iako je do sredine susret bio neizvjesan. Mađarska je u obrani igrala presing na lijevu stranu grčkog napada, puštajući im šut s desne. Grci se tu nisu snašli, a s igračem više postigli su 2 gola iz 11 pokušaja.

- Nije samo obrana bila ključna za osvajanje naslova. Već duh ekipe, velika želja za dokazivanjem jer nismo imali ulogu favorita - kaže Benedek.

- To je razlog i uspjeha protiv Hrvatske - dodaje.

Trener Hrvatske Ivica Tucak sportski je čestitao Mađarima napomenuvši kako su sitne greške i nedostatak sreće prevagnule u korist Mađara. U toj utakmici Muslim i Joković nisu iskoristili peterce.

- To su vrhunski svjetski pucači. Pa kad bih ja njima govorio gdje da pucaju bio bih idiot. Oni imaju moje ogromno povjerenje - rekao je Tucak.

Obrane peteraca pomogle su pak mađarskom vrataru Viktoru Nagyu da uzme naslov najboljeg na prvenstvu.

- S obzirom da je vaterpolo iznimno popularan sport u Mađarskoj i da se od nas uvijek puno očekuje pritisak je bio velik -  napomenuo je Benedek.

Iduće Europsko prvenstvo igra se u Budimpešti.

- Sada će svi očekivati da uzmemo europski naslov. Bit ćemo pod velikim pritiskom.

Hrvatski vaterpolisti na tom bi natjecanju trebali igrati bez blokade. Brončana medalja i požrtvovna igra dala je novoj ekipi samopouzdanje.

-Sretan sam. Na dobrom smo putu - poručio je Tucak.

 >> Mađari slavili zlato, Hrvati im ukrali šou: \'Bježite ljudi...\'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije