Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI PORAZ Hrvatska je poražena u Veszpremu od Mađarske 28:30

Mađarska iskoristila lošu završnicu Hrvatske

02.11.2008.
u 15:13

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je prvi poraz u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Austriji 2010. godine. U Veszpremu su bolji bili Mađari 30:28 iako je Hrvatska vodila većim dijelom utakmice.

Krenuli su naši reprezentativci vrlo. Na krilima Igora Vorija koji je u prvih deset minuta zabio tri gola stvorili smo prednost 6:3. Ipak dva isključenja i igranje više od minute sa samo četvoricom dalo je priliku Mađarima da se približe.

Domaćini su to i iskoristili, naša obrana nije imala rješenje za Gyulu Gala i Mađari su u 16. minuti došli do izjednačenja 8:8.

Bila je na sreću to samo kraća kriza. Raznovrsnost u napadu i dobra obrana donijeli su nam u 23. minuti novih plus tri (14:11).

U 26. minuti imali smo priliku da odemo na plus četiri, ali Zlatko Horvat nije iskoristio sedam metara. Umjesto toga domaćini su novom serijom došli do novog izjednačenja u 30. minuta. Na poluvrijeme smo ipak otišli sa pogotkom prednosti (16:15). U posljednjoj sekundi zabio je Drago Vuković.

Prvih 30 minuta u potpunosti su obilježili igrači na crti, za Mađare je Gal zabio šest pogodaka, a kod nas je najistaknutiji bio Vori sa četiri.

U nastavku smo krenuli na krilima Vedrana Zrnića i Mirka Alilovića, ali veću prednost od dva pogotka nismo uspjeli stvoriti.

Sredinom drugog dijela uslijedio je novi pad u igri Červarovih dečkiju, pet minuta nismo zabili pogodak. Seriju je prekinuo Buntić, ali to nije bilo dovoljno da bi sačuvali vodstvo.

Mađari su prvi puta poveli u 48. minuti (23:22) preko Czaszara, a u 50. minuti su imali i dva pogotka prednosti. Naši se više nisu uspjeli vratiti i Mađari su nam nanijeli prvi poraz u kvalifikacijama.

Gyula Gal sa 10 pogodaka predvodio je Mađare, a Vedran Zrnić sa sedam bio je najbolji kod Hrvatske.

Poraz ne treba shvatiti tragično, za plasman na Euro treba biti među dvije prvoplasirane reprezentaciji, a kad se svi vrate to ne bi trebao biti problem.

Hrvatska je slobodna sljedeća dva kola, a u nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Austriji 2010. godine će krenuti na gostovanju u Slovačkoj 18. ili 19 ožujka 2009. godine.

Sportska dvorana: Veszprem Arena - 6.000 gledatelja;

Suci:
Lemme i Ulrich (oba Njemačka)

Mađarska: Puljezević, Csarszar 6 (1), Gal 10, Nagy 5, Eklemović 3, G.Ivanczyk 1, Ilyes 1, Herbert 1, Putics 3, Toro, Mocsai, T.Ivanczyk, Zubai, Fazekas

Hrvatska: Kelentrić, Alilović; Šprem, Horvat 3 (2), Vuković 2, Vori 4, Buntić 3, Duvnjak 2, Štrlek 4, Zrnić 7 (4), Metličić 1, Anušić, T.Valčić 2, Bičanić. Sedmerci: Mađarska 2 (1), Hrvatska 8 (7)

Isključenja: Mađarska - 4 minute, Hrvatska - 4 minute

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije