Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSIJEK Mađarska - Australija 41-17

Mađari sa 24 razlike počastili Australce

17.01.2009.
u 20:22

Lopta se sinoć zakotrljala i u Osijeku. Istina, ni izbliza spektakularno kao u Splitu, no već prva večer sugerira da će iduća četiri dana u dvorani Gradski vrt biti paklena, ako ne na parketu, barem na tribinama.

– Dobro došli u Hrvatsku, dobro došli u Osijek. Uživat ćete u poznatom slavonskom gostoprimstvu – poručio je osječki gradonačelnik Gordan Matković pred tri tisuće gledatelja u uvertiri prvog susreta skupine A, kojem je prethodio izlazak osječkih mažoretkinja i počasne Sokolske straže sa zastavama zemalja sudionica SP-a.

Slovaci za tijesnu pobjedu nad Argentincima, svoju premijernu na svjetskim prvenstvima, moraju zahvaliti bučnoj potpori dvjestotinjak svojih sunarodnjaka, no što tek reći za Mađare kojih se u Osijek na apsolutno nebitnu utakmicu protiv Australaca spustilo možda i dvije tisuće!?

A momčad s dna svijeta pobrala je sve simpatije. Osječani su se vrlo brzo opredijelili za Australce, pridružilo im se i stotinjak Rumunja koji su čekali svoju utakmicu s Francuzima, a nakon uvodnih minuta euforije, iz sućuti i respekta prema borbenom protivniku, utihnuli su i mnogobrojni Mađari.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije