Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER DINAMA UOČI DERBIJA

Ivajlo Petev: Ma kakav Poljud! Pa ja sam već preživio pakao...

Ivajlo Petev
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
15.12.2016.
u 20:06

– Ma kakav Poljud, onaj tko prođe i preživi ciparsku ligu, može nakon toga igrati bilo gdje na svijetu. Znam da je u Splitu ludo nogometno ozračje, ali vrelina Poljuda nije ništa naspram ciparskog pakla!

Dinamov trener Ivajlo Petev (41) već je osjetio ozračje našeg najvećeg derbija, debitirao je na plavoj klupi baš protiv Hajduka u Maksimiru (0:0. A u subotu će Petev prvi put osjetiti vrući dah Poljuda, pa nas je zanimalo kako je dosad s bivšim klubovima kojima je bio trener, bugarskim Ludogorcem i ciparskim AEL-om, prolazio u tamošnjim nacionalnim derbijima?

– Bilo je veselo. Do prvog naslova bugarskog prvaka s Ludogorcem, došao sam u sezoni 2011./12., baš 1:0 pobjedom u derbiju protiv CSKA u posljednjem kolu u Razgradu. Utakmica je bila luda, a slavlje nakon pobjede neopisivo! Od Levskoga sam, sezonu kasnije, u izravnom okršaju u gostima tri kola prije kraja prvenstva izgubio 0:1, međutim na kraju smo opet osvojili naslov s bodom više od Levskoga – rekao je Petev, koji je u sezoni 2013./14. vodio ciparski AEL:

– To su bile najluđe, divlje utakmice, ciparski je nogomet prepun sirovih strasti, ali i svakojakih sumnjivih radnji. Izgubili smo naslov na bizaran način. Uoči zadnjeg kola i derbija protiv favoriziranog Apoela, koji godinama drma ciparskim nogometom, trebao nam je remi, imali smo isti broj bodova, ali i bolju gol-razliku od Apoela. I držali smo tih 0:0, a onda su naši navijači počeli stvarati nerede i prekinuli su utakmicu!? Odlučeno je da se igra nova utakmica, na neutralnom terenu, izgubili smo je 0:1, a Apoel se okitio slavom. Nije tu sve bilo čisto, ne volim ni govoriti o tome – kaže Petev.

U subotu idete u grotlo Poljuda...

– Ma kakav Poljud, onaj tko prođe i preživi ciparsku ligu, može nakon toga igrati bilo gdje na svijetu. Znam da je u Splitu ludo nogometno ozračje, ali vrelina Poljuda nije ništa naspram ciparskog pakla!

Komentara 11

Avatar Zoran_Karakremenko
Zoran_Karakremenko
22:22 15.12.2016.

Pa zbilja , zar nemate bolje slike . Postajete neozbiljne novine !!!

ZG
zg223
21:39 15.12.2016.

grotlo ekipe duginih boja.lol

ED
europski dinamo
20:47 15.12.2016.

Fascinantna mitomanija o nekakvom grotlu,vrucem Poljudu...kakav je to vruci teren na kojem ne mozes dobiti niti jednu vaznu utakmicu???? Koga su u Europi dobili u tom grotlu? Koliko su puta dobili Rijeku i Dinamo u zadnjih nekoliko godina? Nazivati nekii stadion grotlom znaci da domacin pobjedjuje klubove bolje od sebe ili bar ne gubi. Naprimjer grotlo je stadion Arisa koji je skroman klub ko hajduk ,a kad tu i tamo izađe u Europu plasira se u EL i bude neporazen u grotlu od Liverpoola,Dortmunda i jos nekog kluba slicne kvalitete. To znaci GROTLO!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije