Naslovnica Sport Ostali sportovi

M. Sinković: Malo smo nesretni, očekivali smo zlato, ali vjetar...

– Još nismo svjesni ovoga rezultata, to srebro će biti sjajnije kako vrijeme bude odmicalo. Vrijeme nam je presudilo – procijedio je Damir Martin.
03. kolovoza 2012. u 12:58 18 komentara 5 prikaza
veslanje
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Srebro je oko vrata, hrvatski četverac na pariće donio je našoj zemlji prvu medalju u Londonu, ali nitko ipak nije mogao sakriti razočaranje.

– Malo smo umorni i nesretni. Velik je ovo rezultat, ali očekivali smo pobjedu. Smetao je vjetar, koji je okrenuo, morali smo više vrtjeti. Nitko nije pogriješio, nismo zbog toga izgubili. Dali smo sve od sebe, dobro smo odveslali, ali jednostavno nije bilo dovoljno – rekao je Martin Sinković koji je, upitan je li im zasmetalo mijenjanje pruga, rekao:

– Svaka čast za mijenjanje pruga organizatorima, ali problem je bio vjetar koji se okrenuo.

I na licu Damira Martina iščitavalo se razočaranje.

– Još nismo svjesni ovih rezultata, to će srebro biti sjajnije s vremenom. Vrijeme nam je presudilo. Čamac nije bio naštiman za tu promjenu, no unatoč svemu jako smo dobro veslali – kaže Martin, a Slavonac David Šain komentirao je malo i utrku Nijemaca.

–- Nijemci odlično krenuli, jako brzo, poveli su utrku. Uvijek su to radili, ali mi smo ih uvijek kroz sredinu dobivali i pobijedili. Ali takvi su bili uvjeti, vesla su tako bila namještena. Borili smo se lavovski, shvatit ćemo da smo sretni i zadovoljni sa srebrom. Sretan sam i sada, ali... Ma, dali smo sve od sebe – istaknuo je Šain.

Drugi brat Sinković, Valent, istaknuo je da je ponosan na ekipu.
– Nije se dalo više izvući u ovoj utrci. Nedostajalo nam je kroz sredinu, ta provlaka i tempo. Šteta zbog prvog mjesta, ali moramo biti sretni medaljom, medalja je ipak medalja. Mi smo tek počeli, puno je toga ispred nas. Treba izvući pouke iz ovoga i napredovati u budućnosti – rezonirao je Valent, a njegov brat Martin dodao:

– Ispada da se izvlačimo, ali pokazali smo da smo najbolji. Nadali smo se boljem. Veliko hvala treneru Nikoli Braliću koji je cijeli svoj život posvetio nama te fizioterapeutu Ivanu Golubičeku.

NOVA KOLEKCIJA
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
  • schroedingercat:

    Bravo, bravo, bravo!!! Jako smo ponosni na vas! Razveselili ste cijelu Hrvatsku!

  • novahrvatska:

    Ne vjerujem da su Nijemci bolji od naših ali bojim se da su bili dopingirani a mi pošteno, kao i uvijek!

  • -obrisani-:

    bravo hrvatski vitezovi