Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAŠTI KLIZAČI

Lysacek: Plušenko je mogao bolje podnijeti poraz

Evan Lysacek
AFP
20.02.2010.
u 10:38

Još uvijek se nije slegla prašina nakon završenog natjecanja najboljih umjetničkih klizača na Zimskim olimpijskim igrama u kanadskom Vancouveru.

Natjecanje je završilo pobjedom 24-godišnjeg Amerikanca Evana Lysaceka, inače prošlogodišnjeg svjetskog prvaka, dok je srebrnu medalju uzeo prvi favorit, tri godine stariji Rus Jevgenij Plušenko, koji je, inače, branio zlato s Igara u Torinu.

Nakon natjecanja Plušenko je napao suce, te naznačio da je on trebao osvojiti zlato jer je u odnosu na Lysaceka izvodio četverostruke skokove, a oni bi trebali raditi razliku između "boljih i dobrih". Isto tako je naveo da umjetničko klizanje sve više dobiva konture isključivog plesa, a to uzrokuje nazadovanje ovog sporta.

Zbog toga su u medijima oglasio i "napadnuti" zlatni Lysacek.

- Stvarno sam razočaran što takvo mišljenje ima čovjek kojeg jako cijenim kao sportaša, najviše u našem sportu. Pokušava mi "ubiti" najbolje dane mog života i karijere, a to nije nimalo lijepo i korektno od njega - rekao je Lysacek i dodao:

- No, znam da nije lako izgubiti. Vjerojatno je samo mnogo razočaran, iako je poraz mogao podnijeti na daleko bolji način - završio je zlatni mladić iz Chicaga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije