Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODRI U OSIJEKU

Lyon je pokazao da su igrači Dinama počeli dolaziti na posao

Dinamo - Lyon
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
27.11.2016.
u 14:43

– Kad pogledam iza sebe, imam više razloga za zadovoljstvo nego za nezadovoljstvo. I vjerujem da će iz dana u dan biti sve bolje, već u nedjelju u Osijeku očekujem da ćemo barem ponoviti izdanje iz susreta s Lyonom – kaže Petev.

Iako je najavio da za Osijek neće napraviti previše promjena u sastavu u odnosu na utakmicu s Lyonom, čini se da će Dinamov trener Ivajlo Petev ipak “promiješati” sastav.

Naime, prema informacijama koje imamo, Petev će u udarnu postavu uvrstiti 18-godišnjeg juniora Nikolu Moru, a mjesto će u sastavu zadržati i 19-godišnji Amer Gojak.

Ne promijeni li se nešto na dan utakmice u razmišljanjima bugarskog stručnjaka, Dinamo će u Gradskom vrtu igrati u ovom sastavu (4-3-3): Livaković – Šitum, Sigali, Benković, Pivarić – Knežević; Gojak, Moro – Soudani, Ćorić; Fernandes.

Nedjeljnim “malim derbijem” počinje Dinamova serija utakmica istine u jesenskoj završnici. Osijek, pa Inter (Kup), Rijeka, Lokomotiva i Hajduk, uz oproštaj u Ligi prvaka susretom s Juventusom u Torinu – nakon tih šest dvoboja u Maksimiru će se svoditi računi i vidjet će se u kakvom će se raspoloženju dočekati Božić. U svakom slučaju, neće to biti “plavi Božić” kao prijašnjih godina.

Osnovni je cilj smanjiti bodovnu prednost Rijeke, šest bodova manje granično je prihvatljiv zaostatak. No, mogu li uzdrmani plavi uspješno okončati turbulentnu jesen? Budu li igrali kao protiv Lyona, tada ima mjesta optimizmu. Odnosno, bude li pristup utakmicama na razini onoga kakav je bio u igri protiv francuskoga kluba.

Međutim, zanimljivo je da se u današnje vrijeme posvemašnjeg nogometnog profesionalizma, pišući o Dinamu, moramo baviti nekim temeljnim tvarima koje bi se trebale podrazumijevati! Naime, pristup utakmici, temeljen na želji, volji, borbenosti i motivu, morao bi čak i na svakom treningu biti na najvišoj razini, a da ne govorimo o natjecateljskim dvobojima. No, većim dijelom jeseni Dinamovi profesionalci nisu bili profesionalni, pa je stoga jasno zašto je trener Ivajlo Petev poželio da Dinamo više nikad ne zaigra ispod razine koju je prezentirao u igri s Lyonom. A zašto do tada nije bilo tako?

– Ne znam, to se i ja pitam. Ipak, kad pogledam iza sebe, imam više razloga za zadovoljstvo nego za nezadovoljstvo. I vjerujem da će iz dana u dan biti sve bolje, već u nedjelju u Osijeku očekujem da ćemo barem ponoviti izdanje iz susreta s Lyonom – kaže Petev.

Komentara 3

MA
...Marsijanac
16:56 27.11.2016.

Kakav divljacki prekrsaj Bobana. Mogao je Situmu nogu slomiti.

ZG
zg223
15:03 27.11.2016.

osijek pobijedjuje i izjednacuje se na ljestvici sa dinamom,dinamo gubi naslov a petev je sutra bivsi..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije