Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Košarkaš godine

Lutz: Treniramo bez grijanja, igrači se zagrijavaju u kapama i rukavicama!

'12.01.2013., KD Drazen Petrovic, Zagreb - ABA liga, 17. kolo, KK Cibona - KK Krka. Danijel Lutz. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
'Slavko Midzor/PIXSELL'
07.01.2014.
u 12:00

Ono što se mladom košarkaškom stručnjaku Danijelu Lutzu (34) dogodilo nakon prošle sezone u biznisu bi bilo jako čudno, no u poslu koji zovu kruhom sa sedam kora to se događa. Premda je Ciboni donio dva trofeja, Ćosićev kup i prvenstvo, nisu ga htjeli zadržati jer su se u klubu pod tornjem polakomili za velikim trenerom. (Spahija). Nažalost, Spahija u Ciboni više nije, a Lutz je završio na Kosovu, u Peji iz Peći.

Nije li na Kosovu izvan košarkaških izloga i domašaja onih koji traže obećavajuće trenere?

– Moj klub igra u Balkanskoj ligi kojoj neki tepaju da je druga liga ABA lige, no ne bi je smjeli podcjenjivati. To je ozbiljno natjecanje klubova iz Bugarske, Rumunjske, Makedonije, Crne Gore i Izraela i u njemu ima momčadi koje bi se bez problema pohrvale s ABA ligašima.

U toj ligi Lutz ima najneiskusniju momčad.

– Izuzev Amerikanca Freda Housea, nemamo igrača s internacionalnom karijerom.

Kako je na Kosovu završio igrač koji je igrao za L. Rytas, Tau Ceramicu i Valenciju?

– Zanimao ga je povratak nakon teške ozljede, a mi smo reagirali na vrijeme. Fred se posve podredio momčadi i ne kuka zbog teških uvjeta u kojima radimo. Doduše, on poput mene živi u vrhunskom stanu, no u dvorani je druga priča.

Nijednom treneru ne bi bilo lako raditi bez grijanja.

– To je jedini minus pa preko zime više vremena no što bismo trebali provedemo u fitnessu. A na parketu se ponekad zagrijavamo u trenirkama, ali i s kapama i rukavicama. Bitno je zagrijati se, a onda treniramo normalno. Nakon treninga igrači se tuširaju kod kuće, a grijanje dvorane imamo, i to na naftu odnosno loživo ulje, jedino kada igramo utakmice Balkanske lige. Kada bismo je grijali za svaki trening i svaku utakmicu kosovskog prvenstva, zacijelo bismo samo na grijanje potrošili cijeli naš proračun od 350.000 eura - kazao je Lutz.

Košarkaš godine:

Bojan Bogdanović (Fenerbahçe) 10

Dario Šarić (Cibona) 7

Ante Tomić (Barcelona) 5

Andrija Žižić (Cibona) 3

Zoran Planinić (Himki/Efes) 1

Komentara 2

Avatar comandante
comandante
19:02 07.01.2014.

mazohizam

LI
Lisabon
07:42 08.01.2014.

Pa ni u Hajduku nema grijanja ni tople vode,pa ipak igraju super i stalno su drugi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije