Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupina C

Poljaci uzeli bod protiv Njemačke bez udarca u okvir

Njemačka - Poljska
Foto: Reuters
1/14
16.06.2016.
u 23:00

U skupini C na prvom je mjestu Njemačka sa četiri boda, a slijede ih Poljaci s istim brojem bodova i lošijom gol-razlikom. Treća je Sjeverna Irska s tri boda, dok Ukrajinci mogu pakirati kofere.

Više od 70 tisuća navijača na stadionu Saint-Denis u Parizu nije vidjelo pogodak na susretu između Poljske i Njemačke u drugom kolu skupine C Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj. Joachim Low i njegovi momci nisu uspijeli svladati Poljake, te sad imaju jednak broj bodova (4). Ovo je prva utakmica naEuropskom prvenstvu koja je završila bez pogodaka.

Nijemci su utakmicu počeli furiozno. Odmah na početku prijetili su Hector udarcem iz daljine i Mario Gotze. Ostatak prvog poluvremena Poljska se uspijela konsolidirati, čak i prebaciti igru na njemačku polovicu, no obje ekipe su bile daleko od postizanja pogotka.

Drugo poluvrijeme počelo je kao i prvo - prilikama na obje strane. Izvrsnu šansu imao je Lewandowski, a na drugoj strani je u dobroj poziciji bio Mario Gotze, koji je pucao ravno u vratara. Izbornik Njemačke pokušao je donijeti svježinu u napad uvođenjem Schurrlea i Gomeza, no ni oni nisu uspijeli zabiti toliko željeni gol. Valja napomenuti da Poljska nije uputila niti jedan udarac u okvir gola, dok su Nijemci samo tri puta ugrozili Fabianskog.

U skupini C na prvom je mjestu Njemačka sa četiri boda, a slijede ih Poljaci s istim brojem bodova i lošijom gol-razlikom. Treća je Sjeverna Irska s tri boda, dok Ukrajinci mogu pakirati kofere. Naime, Ukrajinci su prva momčad koja ne može proći u drugi krug natjecanja. Nakon današnjeg poraza od Sjeverne Irske (2:0), Ukrajinci nemaju nijedan bod te će utakmicu s Poljskom (koja će Poljacima biti itekako važna) odigrati samo za prestiž.

>>U Microsoftovoj analizi: Englezi, Ukrajinci i Nijemci pobjeđuju

Komentara 7

Avatar germanikus
germanikus
22:30 16.06.2016.

Ako ovi i ovakvi Nijemci dođu samo do polufinala to će biti uvreda za nogomet!

Avatar kenj@c
kenj@c
22:23 16.06.2016.

Puno losih i nezanimljivih utakmica.previse ekipa ima na ovom ep.u.modus isto ne valja jer svi kalkuliraju i cuvaju se

LU
lucio2
22:29 16.06.2016.

Dsadnjikava tekma. Volio bih da Svabe dobiju Polake.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije