Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DO KRAJA SEZONE

Ozbiljna ozljeda Luke Stepančića teže je pala od tijesnog poraza

Luka Stepančić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
12.11.2015.
u 10:03

Zagrebovu desnom vanjskom puknuli su ligamenti desnog koljena i otpao je za EP u Poljskoj koji se igra u siječnju

Tužna večer u Flensburgu. Ne zbog poraza rukometaša PPD Zagreba u 7. kolu skupine Lige prvaka od Flensburga (27:28) već zbog činjenice što je Zagreb do kraja sezone ostao bez Luke Stepančića.

Prema prvim liječničkim prognozama radi se o pucanju križnih ligamenata desnog koljena. I da stvar bude gora ozljeda se dogodila dvije minute prije kraja. Slično je stradao Manuel Štrlek uoči SP-a u Hrvatskoj 2009. godine. Njemu je stradalo koljeno na pripremnoj utakmici, u posljednjoj sekundi.

Koljeno se okrenulo

- Išao sam u fintu i koljeno se okrenulo. Osjetio sam užasnu bol – govorio je Luka kasnije u svlačionici.

Zlatko Horvat prvi je priskočio u pomoć i odmah se uhvatio za glavu. Znao je da nije dobro. Luku su morali iznijeti sa parketa.

- Bol polako prestaje. Morao sam uzeti nešto za smirenje. Više o svemu znat ću po povratku u Zagreb kada idem na snimanje koljena. Spreman sam na najgore, ali nadam se da do operacije neće doći. Nikad u karijeri nisam imao ozlijeđeno koljeno. Ni desno, ni lijevo – rekao je Luka koji je odmah dobio i štake.

- Bojim se da je Lukina ozljeda izuzetno ozbiljna – dodao je Veselin Vujovć, trener PPD Zagreba.

Ukoliko Luka neće moći igrati, u klubu će pod hitno morati naći novog desnog vanjskog šutera jer su ostali samo na mlađahnom Luki Šebetiću. Eh, da je barem ostao Mario Vuglač... U problemima bi se mogao naći i izbornik Hrvatske Željko Babić koji će uz Marka Kopljara morati pronaći novog ljevaka za EP u Poljskoj u siječnju sljedeće godine.

- Odigrali smo dobru utakmicu, na nivou naših igara s početka sezone. Nažalost, dogodila nam se "crna rupa" početkom drugog poluvremena kada smo iz plus dva otišli u minus četiri – istaknuo je Vujović.

Imao je Zageb priliku za izjednačenje kod 26:25 kada je Stepančić pojurio u kontru. Pogodio je vratnicu, odbijenu loptu uhvatio je na zemlji Raković. I umjesto da je doda on ju je predugo držao pa su je suci dodijelili domaćinu koji je postigao pogodak za plus dva. Briljatno je odigrao Domagoj Pavlović. "Plinari" su poveli sa 5:1, a svih pet pogodaka postigao je upravo Domagoj.

- U početku smo malo bili pod dojmom pune dvorane, jakog suparnika. Šteta, na kraju smo zaslužili barem bod – rekao je Pavlović.

Uzvrat će biti težak

Prve minute odigrao je i Dobrivoje Marković, novo pojačanje zagrebaša. I bio je više nego dobar. Da su barem vratari Zagreba bili dobri. Ali nisu. Stevanović samo četiri obrane, Ivić niti jednu.

- Da me je barem jedna lopta slučajno pogodila – jadao se Fićo.

Ljubomir Vranješ, trener Flensburga, pošteno je priznao.

- Iznenadio me Vujović obranom 5-1 sa isturenim Pavlovićem. Bit će nam jako teško za desetak dana u Areni – zaključio je Vranješ.

>> Zagreb odlično krenuo, ali protiv Flensburga nije izdržao do kraja

Komentara 1

ZU
zulika
10:41 12.11.2015.

luka svi smo stobom.Drzi se .Brz oporavak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije