Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LUKA ŠEBETIĆ:

Ristovski nas je čitao kao knjigu, ali nije nam on presudio

Stipe Mandalinić
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
20.03.2016.
u 11:10

'Mislim da je ipak najveći dio zasluga za njegove obrane na nama. Ništa, sad nam ostaje samo pripremiti se za Veliki tjedan.'

Teška noć za Luku Šebetića. Nije lako zaspati kad se toliko ispromašujete, šut 5-14 je učinak iz noćne more. Jedan od onih dana i još malo gore od toga. Premda, činilo se da je to dobro podnio, imao je snage i za šalu nakon prve utakmice osmine finala Lige prvaka...

– Svaka čast njihovom golmanu. Majstor nas je listao i čitao kao knjigu. Ali mislim da je ipak najveći dio zasluga za njegove obrane na nama. Ništa, sad nam ostaje samo pripremiti se za Veliki tjedan.

Uzvrat je za Uskrs, možda i vi uskrsnete, dometnuo je kolega.

– Dobra fora. Ma neću obećavati pobjedu i plasman u četvrtfinale, ali bolju utakmicu hoću. Moramo odigrati bolje, posebno u pogledu postotka šuta. Ja naročito.

Vratari nisu presudili

U globalu i nije bilo tako loše protiv trenutačno najbolje momčadi Bundeslige. Pobjeda od jedan razlike bila bi ljepši završetak večeri i možda donekle psihološki poticaj, no ne bi puno više jamčila, pa to se anulira u 15. sekundi utakmice...

– Da, nije loše, ali možemo mi sad koliko hoćemo pričati “to je Löwen, i oni su griješili”. Mi jednostavno moramo pružiti bolju partiju da bismo pobijedili – zaključio je Šebetić kojem se ne može spočitati da se predao kad mu nije išlo i da nije bio uporan. Što je svakako u perspektivi korisnije nego da se sakrio i odigrao alibi-utakmicu. Valjda će se vratiti u Mannheimu.

Što zagrebaši mogu promijeniti do uzvrata, a da bi bilo bolje? Josip Valčić kaže:

– Pa prije svega smanjiti broj tehničkih pogrešaka i ubrzati se pri križanjima. Mada bih nešto upozorio: Löwen i mi dvije smo najbolje momčadi Lige prvaka po obrani, primamo najmanje golova, i logično je da se dosta i griješi u napadu kad se toliko trošiš u obrani.

Makedonski vratar Borko Ristovski ‘izvadio je dušu’ Šebetiću, no nije tu PPD Zagreb izgubio utakmicu jer mu je Stevanović odlično parirao. Njegovim ulaskom u 23. minuti Vujovićeva je momčad preokrenula s 8:10 na 12:10.

– Nije gotovo, Zagreb je nezgodna momčad. Istina, pripremio sam se i za Šebetića i za ostale, nešto malo je i prošlo. Naša je obrana imala nešto bolji dan, naša je ionako najkonstantnija u LP-u.

Nove rukometne zvijezde

A srž te obrane i vodeće momčadi Bundeslige nose nove zvijezde europskog rukometa poput svjetskog prvaka Hendrika Pekelera (24) i norveškog majstora Haralda Reinkinda (23) koji su odigrali ključne uloge kad se prelamala drama u Areni. Iako će kurtoazno reći da hrvatski prvak još nije riješen, osjeća se da gledaju već i prema kruni sezone iz snova.

– Naravno da si zadovoljan kad zabiješ neke važne golove, ali za pobjedu je danas ključna bila naša dobra obrana. Moram priznati da već pomalo sanjamo o Final Four, no do toga još moramo riješiti jednog suparnika. Kad bismo osvojili Bundesligu te ušli u finale Lige prvaka za mene bi to bila sezona iz snova – kaže Norvežanin dječjeg lica koji je mučio i našu reprezentaciju na EP-u u Poljskoj, a susrest ćemo ga opet i u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Harningu. Valjda će do tada pasti u formi... A naši šuteri bit će, valjda, raspoloženiji nego sinoć Vujovićevi dečki.

>> Zagrebaši nisu uspjeli svladati Löwen, na uzvrat putuju s minimalnim zaostatkom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije