Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZNATE CIFRE

Luka Modrić u Realu zarađuje nevjerojatan novac, no nije ni blizu najbolje plaćenih nogometaša svijeta

Kylian Mbappe
Foto: DPA/PIXSELL
1/7
27.10.2022.
u 08:05

Pitate se koji nogometaš Real Madrida je najplaćeniji? Je li to Karim Benzema, osvajač ovogodišnje Zlatne lopte? Je li to Luka Modrić, jedan od najboljih veznih igrača u povijesti ovog sporta? Je li to možda Thibaut Courtois, čovjek koji je ove godine proglašen najboljim vratarem svijeta?

Nogometnim javnim prostorom proteklih tjedana intenzivno kola priča o Kylianu Mbappéu, najplaćenijem nogometašu današnjice koji je unatoč godišnjim primanjima od 128 milijuna eura (bruto), ali i unatoč sjajnoj ovosezonskoj igri njegova PSG-a, iznimno nezadovoljan te želi otići iz kluba već u siječnju.

Kustošija i Croatia Zmijavci

Nakon toga je dobro upućeni Le Parisien objavio priču kako se Mbappéu planira isplatiti dodatnih 100 milijuna eura samo kako bi ostao u klubu, a sličan bonus već je dobio ovog proljeća kad se prijetio odlaskom u Real Madrid, no ipak ostao u PSG-u i potpisao najunosniji ugovor u povijesti nogometa.

Uz sve navedeno, Mbappé prema tom ugovoru iz proljeća ima i ovlasti donošenja krucijalnih odluka kluba, rame uz rame s čelništvom. Iako bi prema napisima Le Parisiena Mbappé ove godine trebao inkasirati čak 228 milijuna eura, ostat ćemo na ovom prvotnom iznosu (128 mil. €) koji je u javnost nakon detaljnog factchecka iznio Forbes.

File photo dated December 12, 2021 of Kylian Mbappe of PSG celebrates scoring during the Ligue 1 Uber Eats match between Paris Saint Germain and Monaco at Parc des Princes stadium in Paris, France. According to Forbes, the Paris Saint-Germain forward will earn an estimated $ 128 million for the 2022-23 season before agents’ fees, a record in the magazine’s annual rankings. Messi, 35, drops to second at $ 120 million, with Manchester United’s Ronaldo, 37, third on $ 100 million. For the first time in eight years, neither Messi nor Ronaldo top the list. Photo by Christian Liewig/ABACAPRESS.COM Photo: Liewig Christian/ABACA/ABACA
Foto: Liewig Christian

I s tim iznosom Mbappé je poprilično daleko ispred svojih prvih pratitelja, po mnogima dva najbolja igrača koja su ikada istrčala na teren.

Drugoplasirani na Forbesovoj ljestvici je Mbappéov suigrač iz PSG-a Lionel Messi sa 110 milijuna eura godišnjih prihoda, dok okrugla "stotka" stoji kod prihoda Cristiana Ronalda u Manchester Unitedu.

Još je donekle blizu godišnjoj zaradi od 100 milijuna eura još jedan igrač PSG-a, Brazilac Neymar, a nakon njega slijedi popriličan pad u iznosu jer je peti najplaćeniji nogometaš svijeta Mohamed Salah, zarađuje 34 milijuna godišnje manje od Neymara (53 mil. €).

Nakon Salaha su, poprilično zasluženo, na ljestvici dva ponajbolja golgetera današnjice, Erling Haaland koji u Manchester Cityju uprihodi 39 milijuna eura na godinu te Robert Lewandowski koji će za godinu dana u Barceloni uprihoditi 35 milijuna eura. Ta dva imena, kao i sva zasad navedena, s razlogom i smislom su na ovoj ljestvici, no dva igrača koja slijede na popisu definitivno nisu.

Pitate se koji nogometaš Real Madrida je najplaćeniji? Je li to Karim Benzema, osvajač ovogodišnje Zlatne lopte? Je li to Luka Modrić, jedan od najboljih veznih igrača u povijesti ovog sporta? Je li to možda Thibaut Courtois, čovjek koji je ove godine proglašen najboljim vratarem svijeta?

Ne, ne i ne. Najplaćeniji igrač Real Madrida je Eden Hazard (31 milijun eura godišnje), čovjek koji ne da nikad nije došao do dvoznamenkaste brojke u golovima u Realu, nego u 3,5 sezone u "Kraljevskom klubu" ima tek sedam pogodaka, a godišnje zbog ozljeda i nespremnosti jedva uspije uhvatiti po 10-15 nastupa, i to po desetak minuta.

La Liga Santander - Real Madrid v Alaves Soccer Football - La Liga Santander - Real Madrid v Deportivo Alaves - Estadio Alfredo Di Stefano, Madrid, Spain - November 28, 2020 Real Madrid's Eden Hazard walks off after sustaining an injury REUTERS/Javier Barbancho JAVIER BARBANCHO
Foto: JAVIER BARBANCHO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Za usporedbu, Modrić ima godišnju plaću od 19, Benzema od 10, a Courtois od 9 milijuna eura. Je li moguće da se Hazardov ugovor nije mogao ažurirati nakon njegove katastrofalne forme? Ipak njegova igra ne zaslužuje trostruko veću plaću od trenutačnog osvajača Zlatne lopte Karima Benzeme.

Još jedno bizarno ime u top-10 je Andres Iniesta, koji u japanskom Vissel Kobeu zarađuje 30 milijuna eura godišnje. Koliko god veliko ime Iniesta bio, kvaliteta nogometa u japanskoj ligi može se usporediti s kvalitetom drugog ranga hrvatskog nogometa, tako da samo iz tog strogog konteksta probajte zamisliti nogometaša Kustošije ili Croatije Zmijavci s tolikom plaćom. Ne ide, zar ne?

De Bruyne ispod Inieste

Iako laska biti u top 10 društvu, malo se za desetoplasiranog Kevina de Bruynea (29 mil. €) doima ponižavajućim biti plaćen manje od Inieste, ipak je riječ o čovjeku koji je u tri od protekle četiri sezone bio najbolji vezni igrač svijeta. 

>> Izjave igrača Dinama pogledajte u videu

Komentara 1

ST
Stipan
10:12 27.10.2022.

Nije u soldima sve…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije