Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Montenegro Fighting Championship 3

Luka Ćurković nezadovoljan organizacijom: Sudac se propisno osramotio!

Luka Ćurković
28.07.2015.
u 15:40

- Ovoliko očitih i sramotnih previda samo govori o njegovoj nesposobnosti, sve u svrhu da se umili domaćinima. Nije me briga za pojas, eto im ga, a sudac nek se sakrije jer se propisno osramotio - rekao je mladi borac.

U Budvi je na velebnom zdanju Top Hilla ovog ponedjeljka 27.07. održan Montenegro Fighting Championship 3, event s domaćinom Vasom Bakočevićem pretposljednjoj borbi večeri, a Igorom Pokrajcem u glavnoj.

Bakočević je osvojio openweight naslov trijumfom nad 30-ak kilograma težim Lazićem - tehničkim nokautom u drugoj rundi i to nakon bacanja i udaraca u crucifix poziciji. Nakon toga Pokrajac je odveo Rudolfa Pavlina na pod u prvoj rundi, i ondje je biranim i snažnim udarcima natjerao suca na intervenciju. Iste večeri Ivica Trušček je načeo protivnika na nogama prije nego što ga je bacio i zaustavio ground and pound udarcima, a Dušan Džakić je jednako brzo svladao Igora Petkova.

U kategoriji do 81 kg i ujedno kao izazivač za pojas nastupio je i MMA borac splitskog JJK Uragan Luka Ćurković protiv domaćeg borca Dimitrija Džankića gdje su obojica krenuli otvoreno i atraktivno kako u stand up poziciji tako i u parteru, uslijed čega je domaći borac nedopuštenim udarcima laktovima rastvorio Lukin potiljak ali bez ikakve kazne što je izazvalo revolt i protest našeg stožera. Početkom druge runde u parteru isti borac nastavlja rastvarati nedozvoljenim udarcima laktovima ranu na glavi Ćurkovića, na što je burno reagirao trener Znaor i tražio diskvalifikaciju Džankića (pravila UFC-a) ali i ekspertizu sudačkih odluka (propusta) što je najblaže rečeno odbijeno, tako da je odlučio povući našeg hrvatskog borca, uslijed čega je izazvao salve zvižduka i vrijeđanja publike.

Službeno je upućen javni protest za sudačku sramotu ali ostaje pitanje tko će to uzeti uopće u razmatranje jer unatoč vrhunskom fight cardu, organizator kao niti glavni sudac se nisu štedjeli svojim kaotičnim odlukama raspametiti ionako usijane glave mnogih boraca.

Dojmovi Luke Ćurkovića su sjajno urezani u njegovu glavu:

- Dimitrije je vrhunski borac i guštao sam se s njim boriti ali ovo je sramota od organizacije i suđenja... 'Ajde da sudac ne sudi jedan ili dva ovakva lakta, ali ovoliko očitih i sramotnih previda samo govori o njegovoj nesposobnosti, sve u svrhu da se umili domaćinima. Nije me briga za pojas, eto im ga, a sudac nek se sakrije jer se propisno osramotio! Hvala svim prijateljima i sponzorima na podršci, volim vas!

Njegov trener Hrvoje Znaor također nije krio nezadovoljstvo:

- Ponosan sam na hrvatskog borca Luku Ćurkovića koji me iz borbe u borbu oduševljava a žalosti me da ovakvi suci uopće sude na velikim turnirima što ne ide na čast ni organizatoru. U dogovoru sa stručnim teamom prekinuo sam meč jer unatoč opetovanim zabranjenim udarcima laktovima u potiljak glave od strane njegova protivnika, sudac nije reagirao sukladno svom kodeksu niti nam je uopće organizator usvojio službenu žalbu za meč odnosno za sudsku ekspertizu. Zdravlje svakog borca je na prvom mjestu a ispred Luke je još puno mečeva tako da se na sve mora navikavati te biti dostojanstven i velik i u porazu i u pobjedi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije