Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZI I GIGGS

Van Gaal dobio otkaz u Unitedu, čeka se potvrda da je Mourinho novi trener!

Louis van Gaal
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
23.05.2016.
u 13:30

Stručni stožer će napustiti i legendarni Velšanin Ryan Giggs koji je proveo 24 godine na Old Traffordu kao igrač i još tri kao trener. Prema neslužbenim informacijama Giggs je odbio biti u stručnom stožeru Portugalca Josea Mourinha

Samo dva dana nakon što je s Manchester Unitedom osvojio FA kup i na Old Trafford donio prvi trofej u eri nakon Sir Alexa Fergusona, 64-godišnji nizozemski trener Louis van Gaal dobio je otkaz, a kao njegov najvjerojatniji nasljednik spominje se Portugalac Jose Mourinho.

- Koji je to menadžer mogao napraviti, što sam ja napravio? Osvojio sam trofej šest mjeseci nakon što su me novinari već smijenili - rekao je u subotu na Wembleyju Louis van Gaal na pobjedničkoj, ali pokazalo se, i oproštajnoj konferenciji za medije u ulozi glavnog čovjeka struke Manchester Uniteda.

U ponedjeljak ujutro Van Gaal je stigao u trening centar Manchester Uniteda u Carringtonu, a samo 45 minuta poslije njega na isto je mjesto došao i odvjetnik Udruženja menadžera Paul Gilroy koji je sudjelovao u pregovorima kad su vlasnici Uniteda uručivali otkaz Davidu Moyesu, u svibnju 2014. godine. Iako vijest nije bila službena, već tada je postalo jasno da Nizozemac neće dobiti priliku odraditi i posljednju, treću godinu svog ugovora.

Prema neslužbenim informacijama Van Gaal će za prijevremeni raskid ugovora dobiti pet milijuna funta. Van Gaal nije jedini koji je u ponedjeljak napustio klub s Old Trafforda. Zajedno sa svojim šefom klub napuštaju treneri iz van Gaalova stručnog stožera, trojica Nizozemaca Frans Hoek, Albert Stuivenberg i Max Reckers.

No, prema svemu sudeći stručni stožer će napustiti i legendarni Velšanin Ryan Giggs koji je proveo 24 godine na Old Traffordu kao igrač i još tri kao trener. Prema neslužbenim informacijama Giggs je odbio biti u stručnom stožeru Portugalca Josea Mourinha, koji se spominje kao najizgledniji nasljednik Louisa van Gaala.

Mourinho bi na završni krug pregovora s vlasnicima Manchester Uniteda trebao doći u utorak. Od prosinca, kad je dobio otkaz u Chelseaju, trofejni trener je vrlo često spominjan kao novi trener crvenih vragova, a u utorak bi te špekulacije trebale biti i potvrđene.

Komentara 1

MA
mamunamegalo
18:00 23.05.2016.

ostavio celzi na 14 mjestu i sad mu treba dat milione. .koje šonje to sve plaćaju i još mu daju buđet 200,300 milja za šoping

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije