Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljevoruko krilo Zadra

Lovro Mazalin: Iz Cedevite sam trebao na posudbu i prije

Lovro Mazalin
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/9
26.09.2016.
u 22:01

Za razliku od Bendera, Žižića i Zubca o kojima se puno pisalo, ja sam posljednje 2-3 godine bio u svojevrsnom mraku, no u radu nisam posustajao

I treći Doguš turnir u Zadru protekao je uz sve komplimente od strane velikih klubova i njihovih trenera. A oni su pak imali priliku na djelu vidjeti novi eksponat iz hrvatskog rudnika talenata, a to je Lovre Mazalin, Cedevitin košarkaš na posudbi u Zadru.

Njegovih 18 koševa i 10 skokova protiv Lokomotiva, sudionika posljednjeg euroligaškog Final Foura, najbolja su vijest za hrvatsku košarku s ovog turnira.

- S obzirom da je moja formula uspjeha da u momčadi moram imati jednog ljevaka i jednog Hrvata, s obzirom da je Mazalin ljevak već ga imam na radaru. Osim toga i moj sin je njegovo godišta pa znam za njega i preko sina - kazao je David Blatt, trener pobjednika turnira Darušafake.

A kako je pak svoje dobre igre doživio ovaj 204 cm visoki 19-godišnji Petrinjac?

- Ja se nadam da je ovo doista početak mog igračkog preporoda i mogu vam reći da mi je sad žao što nisam iz Cedevite otišao na posudbu i prije. Da nisam htio preskakati neke stube, to se moglo dogoditi i prije godinu, dvije, tri, no ja se na to nisam odlučio. Doduše, uoči svake sezone bi mi treneri Repeša i Mršić govorili da ću igrati, a na kraju bi se ispostavilo da ne bih dobio dovoljno minuta.

Da li se zbog toga osjećao iznevjereno?

- Ne jer to je i moja pogreška. Pričao sam s njima i oni su priznali neke svoje pogreške, a ja svoje. Srećom, još uvijek imam samo 19 godina i sada sam za sebe napravio najbolji mogući potez i došao na posudbu u Zadar.

Je li bilo govora i o odlasku u neki drugi klub, možda Mega Leks?

- Moj agent Miško Ražnatović i ja smo pričali o tome da izaberem neki klub iz sredine ABA lige pri čemu sam ja od početka navijao da to bude Zadar jer su svi pričali o emocijama koje ovdje možeš doživjeti. I ja sam ih evo već doživio, a da sezona još nije niti počela. Za mladog igrača ovo je sjajno, jer su mu navijači ovdje nevjerojatan vjetar u leđa.

Kao klinac od 14, 15 godina, Mazalin je proglašavan za veliku nadu, možda i veću od njegovih vršnjaka koji su ovo ljeto draftirani do NBA klubova, a to su Dragan Bender, Ante Žižić i Ivica Zubac.

- Ja sam posljednje dvije-tri godine bio u svojevrsnom mraku, ali sam žestoko radio, dok su oni imali i veću minutažu i veći publicitet. Kada sam pratio ovoljetni NBA draft itekako sam mislio na to da sam i ja mogao biti među njima. Srećom, dovoljno sam mlad, meni je tek19 godina i još mogu izaći na tri NBA drafta, sa 20, 21 i 22 godine. Mogu čak i taktizirati.

Netko je priupitao da li bi izašao već sljedeće ljeto, na što je Lovro odgovorio zrelo:

- Neću se zanositi s jednom dobrom predsezonmskom utakmicom jer predamnom je još puno posla. Trebat će mi vremena da uđem u štos. Puno mi je značilo što smo na ovom turniru igrali protiv jačih momčadi i što sam tako mogao učiti iz svojih pogrešaka. Shvatio sam da mi je najveći forte to da nakon skoka u obrani povučem kontru preko cijelog terena i da na tome moram insistirati.

Nastavi li ovako igrati u ovoj sezoni gotovo je sigurno da će ga Cedevita sljedeće ljeto vratiti u svoje redove.

- Ja s Cedevitom imam ugovor na tri godine plus jedna opcijska pri čemu je opcija klupska. Dakle, sve je u njihovim rukama.

Komentara 2

Avatar Diavolo
Diavolo
13:19 27.09.2016.

Nek se razvija i da sto vise uci i napreduje...ljevak ,204 visina....

Avatar links
links
10:29 01.10.2016.

šuti i radi, bolji si bio prije 3 godine...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije