Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRED 4.000 LJUDI

Lovro Buljević na Jordan Brand Classicu u New Yorku

Lovro Buljević
Mislav Krznarić/Nike Hrvatska
19.04.2014.
u 08:10

- Organizacija cijelog događanja je impresivna i drago mi je da sam dobro odigrao te sam na pravi način predstavio sebe, svoj klub i hrvatsku košarku pred zaista brojnom publikom, a pobjeda naše momčadi u uzbudljivoj završnici me čini još više sretnim - rekao je Buljević.

U New Yorku, u dvorani Barclays centru, domu Brooklyn Netsa pred više od 4.000 gledatelje održan je 13-i po redu Jordan Brand Classic na kojem  je sudjelovao i 15,5 godišnji Cibonaš Lovro Buljević.
 
Lovro se našao među 20 najboljih košarkaša svijeta (osim SAD igrača) u svom uzrastu (rođeni 1998. godine) i nastavio stopama svojih sunarodnjaka koji su u prethodnih godina ostvarili zapažene nastupe, Mario Hezonja (2011. godine), Marko Arapović (2012. godine MVP), Lovro Mazalin (2013. godine MVP).
 
Lovro je nastupio za tzv. White team (Bijeli dresovi) i utakmici protiv tzv. Black team (crni dresovi) svojim zapeženim učinkom omogućio da Bijeli team ostvari pobjedu rezultatom 74 :71  (29:35) u utakmici u kojoj je Bijela momčad tek u krajem 3/4 sustigla stalno vodstvo Crne momčadi. Sama završnica bila je vrlo u a sam kraj obilovao je uzbudljivom završnicom u kojoj
 
Učinak Lovre Buljevića je veoma zapažan sa 12 koševa, 4 skoka, 1 asistencijom za 30 minuta, najviše provedenih vremena na terenu, što je i znak da je trener cijelu utakmicu vjerovao u njegove mogućnosti.
 
- Organizacija cijelog događanja je impresivna  i drago mi je da sam dobro odigrao te sam na pravi način predstavio sebe, svoj klub i hrvatsku košarku pred zaista brojnom publikom, a pobjeda naše momčadi u uzbudljivoj završnici me čini još više sretnim - rekao je Buljević.
 
Jordan Brand Classic je košarkaški događaj koji godinama okuplja najbolje Američke košarkaše prije njihova odlaska na Sveučilište, kao i nešto mlađe najbolje svjetske košarkaške,  16-godišnjake koji su izabrani tijekom nekoliko regionalnih Jordan Brand Classica, među njima su ove godine mladi košarkaši iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Turske, Srbije, Hrvatske, Njemačke, Litve, Kanade, Brazila, Argentine, Senegala, Portorika. Od poznatijih svjetskih košarkaša na Jordan Brand Classicu u proteklim 10-ak i više godina ističemo imena LeBron Jamesa, Carmelo Anthony, Blake Griffin, Kevin Durant, Chris Paul, Amar’e Stoudemire, Tony Parker i mnogi drugi.

>> Za upoznavanje s Jordanom izborio se Lovro Buljević

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije