Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRANSFER U RUSIJU

Lovrenov odlazak u Zenit pun je pogodak

26.07.2020.
u 09:00

Inače, Lovren je u Liverpoolu upisao 185 nastupa, osam golova, pet asistencija te je u 63 utakmice s kolegama iz obrane i vratarom sačuvao praznu mrežu na Anfieldu

Nakon što je u šest godina na Anfieldu iz prve ruke doživljavao kompletnu renesansu Liverpoola, hrvatski reprezentativac Dejan Lovren (31) karijeru će nastaviti u ruskom Zenitu iz St. Peterburga. Liverpool će dobiti odštetu od 8,5 milijuna eura (plus bonusi), a Lovren ugovor s budućim ruskim prvakom na tri godine. Ovaj transfer ne dolazi kao iznenađenje, dapače, veće iznenađenje bilo bi da je Lovren ostao u Redsima, jer je bilo očito da Jürgen Klopp više ne računa na njega kao što je to bio slučaj, recimo, 2018. kad je Lovren na stoperskoj poziciji u klubu i dočekao Virgila van Dijka.

Ove je sezone bivši igrač Dinama, Lyona i Southamptona u dresu Liverpoola nastupio tek 15 puta, od čega deset u prvenstvu, a činjenica da je posljednji put četiri utakmice s minutama povezao u prosincu dovoljno govori o njegovu trenutačnom mjestu u hijerarhiji stopera. Prva su dva izbora, naravno, Van Dijk i Joe Gomez, a Lovren bi vrlo vjerojatno imao i slabiju minutažu da nije bilo ozljede Kamerunca Joela Matipa, koji je prva zamjenska opcija za spomenuta dva braniča.

Dakle, riječ je o transferu u kojem sve tri strane mogu biti izrazito zadovoljne. Liverpool je za svojeg četvrtog stopera u hijerarhiji dobio solidnu odštetu, ali i prostor za nekog mladog stopera iz pogona (npr. Van der Berg), Zenit je dobio fenomenalno pojačanje za svoj kadar, a Lovren će uspjeti skupiti važne minute i kontinuitet igranja uoči Europskog prvenstva idućeg ljeta.

U Zenitu će Lovrena od konkurenata dočekati legenda Chelseaja, Srbin Branislav Ivanović (36) te bivši vođa obrane Šahtara Jaroslav Rakitskij (30). Uz njih tu je i Danilo Prokhin (19), koji može biti vrhunski stoper ako bude upijao od ovog trojca.

Inače, Lovren je u Liverpoolu upisao 185 nastupa, osam golova, pet asistencija te je u 63 utakmice s kolegama iz obrane i vratarom sačuvao praznu mrežu na Anfieldu.

Ključne riječi

Komentara 1

PU
paul-umpe
10:28 26.07.2020.

koliko moras bit glup i pustit Lovrena koji je kao Olic Manđo ....spreman ja klub ostavit srce na terenu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije