Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogled

Lovren je 'testirao' Čačića, ali Kloppa sigurno ne bi!

Dejan Lovren
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/5
31.03.2016.
u 09:20

Dejan Lovren je samoinicijativno prekinuo zagrijavanje tijekom drugoga poluvremena i sjeo na klupu, jasno davši do znanja Čačiću da ne želi ući u igru u ogledu s Mađarima.

Prvi pravi incident u hrvatskoj reprezentaciji, pod vodstvom izbornika Ante Čačića, zbio se u Budimpešti. Dejan Lovren je samoinicijativno prekinuo zagrijavanje tijekom drugoga poluvremena i sjeo na klupu, jasno davši do znanja Čačiću da ne želi ući u igru u ogledu s Mađarima! A izbornik je, pak, najprije šutke prešao preko toga, ali je kasnije ipak rekao da neće trpjeti ničije iskakanje iz pravila ponašanja, dodavši i znakovitu rečenicu da se “Lovren takvim ponašanjem udaljio od reprezentacije”.

To su gromke riječi, ali ne vjerujemo da će se Čačić sad naprasno odreći Lovrena. Vjerojatnije je da će uslijediti igračeva isprika, koju će izbornik prihvatiti, pa će Liverpoolov srednji branič ipak doći 22. svibnja u Zagreb na početak priprema za Euro. Jer, do tada neće biti reprezentativnog okupljanja pa neće biti ni prilike za ponavljanje nepoželjnog ponašanja. Što Lovrenova budimpeštanska samovolja svakako jest. Baš nas zanima bi li se Lovren tako ponio i u svom klubu Liverpoolu, bi li treneru Jürgenu Kloppu testirao stupanj tolerancije? Možda i bi, ali samo jedanput!

Kult reprezentacije teško se gradi, a vrlo lako ruši. Takvi potezi narušavaju ugled nacionalne momčadi i odnose unutar nje, pa stoga Čačić mora biti mudar i pravedan kako bi istodobno sačuvao vlastiti autoritet i pravila ponašanja, ali i poručio ostalima da se neće dobro provesti zakorače li pogrešnom stazom.

Nakon idiličnog početka u kojem je Čačić znatno opuštenijim pristupom od svoga prethodnika Nike Kovača pridobio povjerenje igrača, izbornik se sad suočio s problemima. Slično se dogodilo u Rusiji kad je Ivica Olić pet minuta prije kraja dvoboja, nakon polusatnog uzaludnog zagrijavanja, rekao Čačiću: “Šefe, ohladio sam se, nema smisla da sad ulazim u igru”. Izbornik je to naizgled prihvatio kao normalno, iako je zapravo Olićev neulazak u igru bio vrlo jasna poruka igraču. Koju je Ola i shvatio, vidio je da nije u ozbiljnim Čačićevim planovima za Euro i nedavno se oprostio od nacionalne vrste.

Je li, dakle, Čačić poslao određenu poruku i Lovrenu i Haliloviću, ne uvevši ih u igru s Mađarima? Svakako jest! Lovrenu je, štoviše, neprijeporno pokazao “žuti karton”.

>> Nadao sam se da će mi Čačić dati barem pet minuta

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije