Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVORANSKO PRVENSTVO U ZADRU

Lovrek: Čuvajte se umjetne trave!

05.01.2009.
u 10:35

U utorak u Zadru počinje četvrto Dvoransko nogometno prvenstvo Hrvatske. Branitelj naslova je Hajduk, prva dva osvojio je Zagreb. Posljednje natjecanje, održano u zagrebačkome Sportskom domu, bilo je najuzbudljivije, najmanje zbog spektakularnoga nogometa.

Pamti se žestoka masovna tučnjava hajdukovaca i dinamovaca u polufinalnom nadmetanju, potom i ostavka Dinamova trenera Branka Ivankovića nakon Mamićevih uvreda, ali prvenstvo je ipak obilježila stravična ozljeda tadašnjeg zagrebaša Krune Lovreka.

Propao Deportivo
Podsjetnik na njegovu tragedija na umjetnoj travi upozorenje je najvećim zvijezdama Prve hrvatske nogometne lige uoči istrčavanja u Višnjiku.

- Onaj tko razmišlja o eventualnom prijelazu, neka se čuva umjetne trave. Ona mi je gotovo uništila karijeru - kazao je Lovrek, danas član turskoga Eskisehira.

Prije godinu dana bio je prvi strijelac 1. HNL-a i spremao se odletjeti u Španjolsku na potpis ugovora s Deportivom. A koljeno je stradalo u prvom nadmetanju Dvoranskog prvenstva s Dinamom.

- Dogodila mi se najgora moguća ozljeda, puknuće ligamenata koljena. Žao mi je što sam tada nastupio na Dvoranskom jer ono nam ništa nije značilo. Moj oporavak nakon operacije bio je brz, zaigrao sam za tri mjeseca, ali do danas nikada nisam više stao na umjetnu travu.

Bivši izbornici su gosti
U Turskoj tri kluba igraju na toj podlozi, Anakaragucu, Genclerbirligi i Hacettepe. Lovrek je od trenera tražio poštedu u srazovima s tim suparnicima.

- Strah me nove ozljede! Ne mogu ga se osloboditi, a dečkima kojima se smiješi prelazak u inozemne klubove, preporučujem oprez, veliki oprez – zaključio je Lovrek.

Prošle godine Dvoransko je s tribina pratio tadašnji dinamovac Luka Modrić iako je bio posve zdrav. Propisi, nažalost, omogućavaju kalkuliranje jer pravo nastupa imaju svi igrači koji su imali minutažu u prvom dijelu sezone, makar i minimalnu. Svakoga natjecateljskog dana bit će prijavljeno po 15 igrača.

U središtu zanimanje publike u Višnjiku bit će reprezentativci Mandžukić i Kalinić, zadarski biser u bijelom dresu Marin Tomasov, zatim Bojan Vručina, Senijad Ibričić, Dinamova pojačanja Sivonjić, Slepička, Calello...

Udruga prvoligaša pozvala je u goste sve izbornike A reprezentacije: Poklepovića, Markovića, Ivića, Blaževića, Jozića, Barića i Bilića, a Zlatko Kranjčar će biti nazočan kao trener sesvetske Croatije.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije