Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka u nedjelju

Lov na zlatnu kopačku: Ronaldo drži 'pole position', evo tko su protukandidati

Euro 2020 - Round of 16 - Belgium v Portugal
Foto: Marcelo del Pozo/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
09.07.2021.
u 16:05

Najveći konkurent mu je Englez Kane koji se probudio i postigao četiri pogotka, ali zasad nema asistenciju.

Italija i Engleska u nedjelju navečer (21 sat) borit će se za naslov europskog prvaka u nogometu. I dok je svima, naravno, taj trofej najbitniji, u pozadini će se pratiti i borba za najboljeg strijelca Eura.

Automobilističkim rječnikom govoreći, ‘pole posistion’ zasad drži Cristiano Ronaldo s pet postignutih pogodaka i ima dobre izglede da i samu utrku završi na vrhu. Isto toliko pogodaka na ovom je prvenstvu postigao i Čeh Schick, ali kako se ta nagrada više ne dijeli, nego se u obzir uzimaju i neki drugi kriteriji, on je iz te utrke ispao. Naime, u slučaju da igrači budu izjednačeni u broju pogodaka, gleda se koliko asistencija netko ima, zatim koliko je minuta odigrao. Kad bi u teoriji prema svim tim kriterijima bili izjednačeni, onda bi se gledalo koliko je tko pogodaka postigao u kvalifikacijama za EP, zatim koliko je kartona dobio na Euru, pa čak i koliko je kartona dobio u kvalifikacijama.

S obzirom na to da Portugalac ima jednu asistenciju, a Čeh nijednu, jasno je da je Ronaldo već sad sigurno ispred njega.

Foto: Frank Hoermann/DPA/PIXSELL

Najveći konkurent mu je Englez Kane koji se probudio i postigao četiri pogotka, ali zasad nema asistenciju. S obzirom na to da ima veću minutažu, za skidanje Ronalda potrebna su mu dva pogotka u finalu ili jedan gol i dvije asistencije.

U igri je još i Raheem Sterling, igrač o kojemu se ovih dana puno piše, a na prvenstvu je postigao tri pogotka i ima jednu asistenciju. On bi u finalu morao odigrati briljantno želi li biti zlatna kopačka Eura te bi morao postići hat-trick ili zabiti dva gola i jednom asistirati.

Jasno, uvijek postoji mogućnost da netko tko sad ne izgleda kao konkurencija Ronaldu eksplodira u finalu i postigne puno golova, ali takve su mogućnosti minimalne. Gledajući kroz povijest, pet pogodaka uglavnom je bilo dostatno za uzimanje ove laskave titule. Naime, samo su dvaput najbolji strijelci Eura zabijali više: Griezmann je na prošlom Euru zabio šest, a Michel Platini je 1984. zatresao mrežu čak devet puta!

Video - Kreće Šukerov konačan pad: Kustić i službeno kandidat za predsjednika HNS-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije